Er 9 Birgers nye lykketal?

Når Birger Jørgensen på næste fredag skal kæmpe om Europamesterskabet for professionelle travkuske i Berlin, skal han i tre af de seks løb kører heste med programmer nummer 9!

Nummer 9 som lykketal – jeg har ikke som sådan ikke noget lykketal. Er det udvendigt på vingen?

Birger Jørgensen har været både Verdensmester og Europamester

Travservice fanger Birger Jørgensen på mobilen lørdag formiddag efter startlisterne nu er kendt til EM-konkurrencen i Berlin på fredag.

Dansk travsports oftest sejrende kusk gennem tiderne, Birger Jørgensen er blandt de 12 kuske fra lige så mange lande, der på fredag skal dyste om titlen, Europamester for professionelle travkuske på den traditionsrige Mariendorf-bane i Berlin.

Seks gange skal de 12 deltagere i sulkyen, og i hvert løb skal de søge at samle flest mulige points.

Den kusk, der efter de seks løb har de fleste points er Europamester 2016 – og samtidig sikret plads i VM-konkurrencen, der i 2017 afvikles i Canada. Det samme er i øvrigt de fire næstplacerede i matchen i Berlin.

-Er nummer 9 udvendigt på vingen? spørger Birger.

Det er det ikke i Berlin – men som på f.eks. Lunden, indvendigt i anden række.

-Det er ikke så dårlig så, lyder det fra den tidligere Verdens- og Europamester.

-Hvordan med hestene – det er vel ikke noget særligt?, spørger Birger videre.

Nej, men lad os se på dem:

I 1. løb, der iøvrigt hedder Knud Mønster-Rennen – til ære for Skivetræneren, der vandt EM-titlen i 2014, skal Birger Jørgensen køre 9 Volydor (Copiad), der i år har vundet 2 sejre i 8 starter.

9 Navarro AS (Diamond) er en italiensk hest, som Birger skal køre i 2. løb. Den har startet 7 gange  i år og har været placeret i seks starter!

Måske er 5 Moonchild (Opium) i 3. løb Birger Jørgensens bedste chance. Den har vundet 3 sejre i 13 starter og har derudover 9 placeringer. Det vil sige, at kun i enkelt start har den ikke fået penge med hjem.

I det følgende løb er det en serbisk hest med dansk fader, som Birger Jørgensen skal køre.

9 Yatagan Love, der er 4 år gammel, og har haft det meste af sin løbskarriere i Sverige Den har senest startet  på Jägersro med Mads Hvid Nielsen i sulkyen den 31. maj, hvor den blev nummer tre i 1.13.9a/1640 m. I fjor vandt den to sejre for Peter Ingves.

Faderen til Yatagan Love er Hey Joe, der var opdrættet af Bjørn Prahl. Den er efter Spotlite Lobell – Proud Dirt og er nu avlshingst i Serbien.

4 Phil Taylor (Micro Mesh), er en 4-åring, der har startet fem gange og taget fire placeringer – den er Birger Jørgensens køretur i 5. løb.

Endelig i 6. og sidste løb i EM-konkurrencen skal Birger Jørgensen køre 1 Louise (Lucky Wood), der allerede har startet 20 gange i år, men uden at vinde – det er blevet til otte placeringer.

I hvert løb tildeles der points efter denne skala: 19-14-11-9-8-7-etc. Hvis en hest udgår tildeles kusken 6 points. Diskvalifikation, opgivning etc. 1 points.