TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

En trofast hesteejer

af | 27. nov 2017 | Nyheder

Chablis og Steen Juul i vindercirklen sammen med staldmand Peter Pedersen og Chablis’ opdrætter og ejer, Tonny Nielsen

Tonny Nielsen fra Vestbjerg nord for Aalborg har haft heste i træning hos Steen Juul i næsten 40 år og har måske igen en Derbykandidat i Chablis, der søndag gav opvisning i Grand Circle 3-års Championat Consolation. 

Man skal lede længe efter en mere trofast hesteejer end Tonny Nielsen, som har haft heste i træning hos Steen Juul “on and off” siden omkring 1980.

-Den første hest jeg havde hos Steen Juul var Emine, som jeg er næsten sikker på, var den første hest, Steen vandt med da han var blevet træner på Lunden, siger Tonny Nielsen.

-Men min første hest var Donau Dirt, som jeg købte af Erik Sørensen i Aalborg. Jeg havde egentlig købt den senere Derbytoer Calpam af ham, men der var sket en misforståelse og hesten blev i stedet solgt til en svensker. Så fik jeg i stedet Donau Dirt, der dog ikke blev den store stjerne. Hun var ellers en god hest, men havde kronisk halsbetændelse og måtte aflives som 2-års.

-Jeg har altid brugt forskellige trænere til mine heste – mener at Jens Ferløv var den første, men jeg har også haft heste hos bl.a. Peter Bratholm, Jørn Damsgård og Kaj Jensen, som i øjeblikket har mine to ungheste.

Tonny Nielsens første følhoppe var Peggy Lenson, der er mormor til Chablis.

-Jeg købte Peggy Lenson på anbefaling fra Steen. Hun var af ren amerikansk afstamning (Prakas-Lacolle Hanover) og tilhører samme moderlinje som Rudolf Le Ann, siger Tonny Nielsen.

-Hun blev købt med avl for øje. Steen kørte dog med hende et års tid og sagde, at hvis hun holder i bentøjet, kunne det være et emne til Derbyet, men det gjorde hun så desværre ikke.

Chablis bliver den bedste
Peggy Lenson blev mor til bl.a. French Kiss (1.13,2a-332.000 kr) og Moneypenny (1.13,8a-172.000 kr), der er mor til Chablis.

-French Kiss er den hest, jeg har opdrættet, som har tjent flest penge, men tror jeg at Chablis bliver endnu bedre, siger Tonny Nielsen.

-French Kiss, som også var hos Steen Juul, havde desværre også problemer med halsen og måtte opereres. Det har generelt været kendetegnende for mange af mine heste og jeg har nok været lidt uheldig på det område.

-Moneypenny var også en rigtig god hest. Hun vandt bl.a. sin Derbyprøve, men var uplaceret i Hoppe Derbyet. Det er i øvrigt en af de få heste, der aldrig har været problemer med. Moneypenny var stærk og robust, og jeg ville gerne ha’ noget mere robusthed i mine heste – derfor prøvede jeg med Love You til hende. Det resulterede så i Chablis.

-Chablis blev kørt til hos Kaj Jensen, men kom så hjem igen og gik på græs hele sommeren som 2-års, inden han kom i træning hos Steen Juul. Det er den model jeg altid har brugt og det har især været godt for Chablis, tror jeg, fordi han er så stor.

-Steen ringer altid til mig når han har haft mine heste i nogle uger, men han troede ikke på, at Chablis havde været på græs hele sommeren. “Hvorfor ikke?” spurgte jeg – “Jamen, den virker for stærk” sagde han, og han har faktisk endt med at spørge Kaj Jensen fordi han stadig betvivlede hvad jeg sagde, griner Tonny Nielsen.

Chablis.

Ny Chablis på vej
Moneypenny har foreløbig fået seks afkom. I år et hingstføl e. Panne de Moteur (Credit Winner) og hoppen er nu i fol v/Love You, så næste år kommer der en helbror eller -søster til Chablis.

-Efter Chablis har hun fået Desert Fox (hingst e. Credit Winner), der lige er kommet i træning hos Kaj Jensen. Han træner rigtig godt og tegner til at blive en fin hest. Den næste er Elvira M (hoppe e. Varenne), som er den flotteste hest jeg nogensinde har haft. Hun er også mega stor og er kun lige kommet ud til Kaj Jensen til tilkøring, slutter Tonny Nielsen, som i 1993 solgte sit transportfirma, Thermo-Scandia, hvor han fortsatte som direktør til han fyldte 60 for 15 år siden.

Har ikke været moden 
Steen Juul har haft Chablis i træning siden Derbyweekenden i fjor, men Love You-sønnen debuterede først i marts måned i år som 3-års. Siden da er det blevet til fem sejre og tre andenpladser i 15 starter.

-Jeg har altid set noget i hesten, men han har haft lidt svært ved at vise det i væddeløb og har ikke været moden nok, siger Steen Juul.

-Når Chablis har trænet, har han vist enorm styrke og kapacitet og jeg har ikke været i tvivl om, at det var en supergod hest. Jeg har jo også startet ham på Jägerso, hvor han har vundet, så jeg har egentlig været ret så optimistisk med ham, men først nu begynder han for alvor at finde ud af hvad det handler om.

-Tidligere har han ikke rigtigt ville fremad, syntes bare det var sjovt og løb og “hyggede sig” – men han er jo også en stor hest (168 cm), så han er lidt undskyldt.

-Af samme årsag er Chablis blevet manageret lidt forsigtigt, men alligevel var han ude og snuse lidt til det i Kriteriet, så jeg tror han er ved at være der. Han starter næste gang i en Liga-finale på søndag og det bliver så sidste start i år for hans vedkommende.