TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

En stor dag for Dansk Hestevæddeløb!

af | 27. jan 2017 | Nyheder

Direktør for Dansk Hestevæddeløb Henrik Friis er en glad mand, efter at rammerne for en aftale om liberalisering af spil på heste fredag formiddag er blevet offentliggjort.

”Det er en stor dag for hestesporten i Danmark, og det er også en befrielse endelig at kunne melde de fleste detaljer i aftalen ud”, indleder Henrik Friis.

Henrik Friis

Henrik Friis

”De seneste uger har aktivitetsniveauet været ekstra højt, så man kan vel sige, at det har været en lidt hård fødsel, men at barnet er velskabt. Vi har nemlig fået en særdeles attraktiv aftale i hus, og som sikrer den samlede sport et reelt overlevelsesgrundlag i en overgangsfase, indtil liberaliseringen er fuldstændig implementeret”.

”Aftalen sikrer os et grundbeløb de kommende fem år, og det stiger endda til lidt over de 80 mio. kr., hvilket er noget mere end vores aktuelle tildeling. Samtidig vil op til 8 % af spil på danske løb være en indtægtskilde, der øger budgettet yderligere. Og dertil kommer så 4 % af spillet fra andre lande til danske løb, så alt i alt skal vi være mere end tilfredse med aftalen”, forklarer Henrik Friis videre.

 

Hvad sker så nu?

”2016 bliver jo lidt af et mellemår, hvor vi jo allerede har lavet et samlet budget for sæsonen, og det fastholdes. 2016-budgettet udgøres af udlodningsmidlerne og suppleret med lidt af egenkapitalen hos HFF, der jo nedlægges som en del af aftalen. Men vi har været i gang med mange forhandlinger både med nuværende og nye samarbejdspartnere i forhold til spillet, og det er på dét område, at vi skal have lukket aftaler, således at vi er klar pr. 1. januar 2018”, uddyber direktøren.

”Der er også mange mere praktiske forhold, der skal løses, men også på det område har jeg en rigtig god fornemmelse”.

Vi kender jo til samarbejdet med ATG og Rikstoto, men er eks. også PMU på banen, som vi har set det til de tyske løb?

”Det vil jeg bestemt ikke udelukke – sagt lidt diplomatisk. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at også det franske spilleselskab er en del af vores forhandlinger, men det er stadig for tidligt at melde noget ud på det område”.

Hvor stort er så hestesportens budget om få år? Der er vel lavet et estimat?

”Naturligvis er der regnet på det, men det lidt politiske svar vil være, at der jo er mange detaljer, der skal på plads. Men et forsigtigt bud kunne være, at vi i 2020 har mellem 110 og 120 mio. til rådighed, og rent faktisk er det jo en fordobling i forhold til den aftale, som hestesporten nu er kommet ud af”.

”Det betyder så også, at vi kan få lavet de tilpasninger og investeringer, som sporten har brug for, men at der samtidig også bør være grundlag for markante præmiestigninger. Det betyder så også, at det nu igen kan blive sjovt at være både hesteejer og ikke mindst opdrætter, og derved vil sporten igen kunne mærke en udvikling i forhold til det sportslige. Så jo….  Det ER en stor dag for dansk hestevæddeløb”, slutter Henrik Friis.