Travsport drejer sig i høj grad ogsĂĄ om traveravlen –  for det er jo dybest set avlen, der grundlaget for travsporten. Men skal avlsinteresserede vurdere en given hoppe-linje, sĂĄ skal man besøge flere hjemmesider for at kunne danne sig et overblik. Og det burde jo egentlig ikke være nødvendigt i vore dage.
Meget har ændret sig gennem de sidste 30-40 år inden for travsporten.
Verden er blevet meget mindre. I dag kan opdrættere i Danmark benytte nogle af verdens allerbedste avlshingste uanset hvor disse måtte befinde sig i verden.
Samtidig kan en dansk opdrætter vælge en anden nationalitet til sine afkom, hvis det er det han ønsker.
Han kan f.eks. vælge at indregistrere sin hoppe i Norge eller Sverige.
Jo, der er unægtelig sket meget på dette område.
Men netop de mange muligheder, som der bydes på i vore dage, er også med til at gøre nogle ting uoverskuelige.
Her skulle man ellers mene at internettet –  denne fantastiske opfindelse, der er sĂĄ integreret i vor hverdag – ville lette oversigten.
Men sådan er det desværre ikke.
I hvert fald ikke når det drejer sig om at finde oplysninger på følhopper og deres afkom.
Se nu f.eks. følhoppen Too Hot For Me, som Thomas Lind-Holm importerede fra USA i 2006.
Den har siden fået afkom, der er indregistreret i såvel Danmark., Sverige som Norge – men selv om alle landes Centralforbund er stambogsførende, så er det ikke muligt at finde de komplette oplysninger om afkommene efter Too Hot For Me.
DTC  kommer tættest, for de har dog listet alle hoppens afkom, men mangler indtjening og rekorder for hendes svensk- og norskregistrerede afkom.
Igennem de seneste år har det været fremme, at man skulle indgå et fælles nordisk samarbejde på spil-området.
Det er man faktisk meget langt fremme med, og ATG hoster allerede i dag meget af det spil, der foregĂĄr i Danmark.
Man har således en fælles resultatformidling af totalisatorresultater.
Men man kan undres over, at der ikke på det travsportslige plan er sket et større samarbejde, således at der kontinuerligt bliver udvekslet informationer på tværs af landegrænserne.
Kort sagt!
VI efterlyser en fælles nordisk data-base over alle travheste, der opdateres live -. Som de respektive landes centralforbund gør med deres egne sider i dag!
Det vil ikke blot give et aktuelt billede af en hoppe og dens afkom, men ogsĂĄ være til hjælp for trænere og hesteejere, ja og spillere –  der vil kunne søge alle informationer omkring en given hest let og ubesværet.
Galopsporten er i gang med sådanne planer, og fra 2017, er det tanken af Svensk Galopps database, skal virke som fælles data-base for skandinavisk galopsport.
Når galopsporten kan, så burde det også være muligt for den nordiske travsport at få et samarbejde på dette område op at stå!