TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

En af sportens store mindes

af | Nyheder

Fyens Væddeløbsbane afvikler i eftermiddag Karl K Pedersens Mindeløb – og hvem var så lige Karl K., som han udelukkende blev kaldt i travsportskredse?

manden der mindes i eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane, Karl K. Pedersen.

Manden der mindes i eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane, Karl K. Pedersen.

Karl K. Pedersen var slagtermester og grosserer, og var med fra starten af Fyens Væddeløbsbane i 1935.

Han blev meget hurtigt en stor hesteejer –  hans heste startede under pseudonymet Stald Domas – og ikke mindst den fantastiske hoppe Tagfat var med til at gøre Domas-navnet kendt i dansk travsport.

Tagfat blev købt til Stald Domas af træner Poul Stripp, der året efter købet blev nummer to i Dansk Trav Derby med hende efter Tella the Great.

Siden blev Tagfat en af provinsens bedste hurtigtravere og hun vandt 53 sejre i sin karriere – dengang et særdeles imponerende antal løb, idet travsæsonen kun strakte sig fra april til slutningen af oktober.

Karl K Pedersen blev hurtigt engageret i foreningslivet omkring Fyens Væddeløbsbane og fra 1953 til sin død i 1969 var han formand for Fyens Væddeløbsforening, der drev Fyens Væddeløbsbane.

Karl K Pedersen var også formand for Dansk Travsports Centralforbund i nogle år.

Karl K. Pedersens havde to sønner og en datter.

Sønnerne, Jørgen og Jens var i mange år blandt Fyens Væddeløbsbanes førende travkuske, og selv om det efterhånden er mange år siden, at de deltog aktivt i sporten samt at Stald Domas havde sin sidste hest, så er de to brødre så godt som hver eneste løbsdag at finde ved stambordet i hjørnet i restauranten på Fyens Væddeløbsbane.

Baneprogrammet til løbene på Fyens Væddeløbsbane, der indledes i eftermiddag klokken 15.15 og har tilspil fra Sverige og Norge finder du på dette link – klik her