TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dyre diskvalifikationer

af | 9. dec 2017 | Nyheder

Hesteejer mister 108.000 Euro for anden gang i år, da vinderhest blev diskvalificeret.

Den franske hesteejer Philippe Dewulf måtte for anden gang i år se en af sine heste diskvalificeret fra førstepladsen i et Gruppe 1-løb med en førstepræmie på 108.000 Euro.

I juni måned var det Ecu Pierji, der blev diskvalificeret fra førstepladsen i Prix Albert Viel og lørdag eftermiddag var det Dewulfs anden fine 3-åring, Eridan, der blev diskvalificeret fra sejren i Criterium de s 3 Ans

I begge tilfælde for urent trav.

216.000 Euro – 1.5 million kroner.

Ja, det er jo en slags penge!

Lidt kompensation fik Dewulf dog i eftermiddag, idet Ecu Pierji rykkede op fra tredje- til andenpladsen. det gav en ”trøstpræmie” på 26.400 Euro – idet andenpladsen var 60.000 >Euro værd mod tredjepladsen 33.600 Euro.

Nærmest publikum er Eridan først i mål foran inderbanens Erminig d’Oliverie, mens Ecu Pierji i midten er nummer tre. Foto Gerard Forni

Eridan (Ready Cash) med David Thomain var først over stregen i et spændende opløb, hvor Erminig d’Oliverie (Scipion du Goutier) med Franck Nivard var førende ind på lige bane.

Den blev hårdt angrebet af Ecu Pierji (Tucson) med Matthieu Mottier, der en overgang så ud til at gå forbi, men indvendigt var Erminig d’Oliverie ikke slået.

Ude i banen kom Eridan, der havde fået et afventende løb i ryg på førende Erminig d’Oliverie, i godt angreb.

De tre heste – der godt nok var spredt over det mest af banen – var næsten på linje over mål.

Eridan var dog forrest, men efter en nærmere undersøgelse af dens gangart i opløbet, blev Eridan diskvalificeret for urent trav, og sejren gik herefter til hoppen Erminig d’Oliverie med Franck Nivard.

Vindertiden 1.14.4/2700 m

Med førstepræmien på 108.000 Euro er Erminig d’Oliverie, der trænes af Franck Leblanc, nu årgangens mest vindende hest med en samlet indtjening på 573.790 Euro fulgt af Ecu Pierji med 542.150 Euro.

I 4-års hoppeløbet Prix Ariste Hemard med en førstepræmie på 54.000 Euro skuffede favoritterne i stedet var det 11-oddseren Doria Desbois (In Love With You) med Matthieu Abrivard, der kunne vinde sikkert i 1.13.5/2700 m foran Dubai d’Essarts (Kaisy Dream) med F. Lagadeuc i 1.13.8.

I monté-løbet, Prix Raoul Balliere, doteret med 120.000 Euro og dermed også 54.000 Euro til vinderen sejrede storfavoritten Evidence Roc (Paris Haufor) med Emilie Le Beller – det var fjerde sejr i træk.