TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dyr diskvalifikation

af | 22. jun 2014 | Nyheder

90.000 Euro – eller 670.000 kroner  – kostede det ejeren af den franske tophest, Uhlan du Val, da den søndag eftermiddag blev diskvalificeret fra vinderpladsen for urent trav.

Uhlan du Val med Cedric Megissier var først over mål, men blev diskvalifiecer for uent trav. Det kostede 90.000 Euro i præmie. Foto Gerard Forni

Uhlan du Val med Cedric Megissier var først over mål, men blev diskvalifiecer for urent trav. Det kostede 90.000 Euro i præmie. Foto Gerard Forni

At der ikke findes nogen ”kære mor” i fransk travsport fik man endnu engang bevis på i Prix Rene Balliere på Vincennes søndag eftermiddag.

Her passerede Uhlan du Val med Cedric Megissier målstregen som sikker vinder, men travet var ikke kønt, selvom Megissier gjorde alt, hvad han kunne op mod mål for at støtte sin hest, men han kunne ikke forhindre den i at trave urent.

Og så falder hammeren – diskvalifikation – og i dette tilfælde fra førstepladsen, der havde en værdi af 90.000 Euro eller 670.000 kroner.

Uhla du Val var hesten, der tegnede løbet.

I en kort duel med Un Mec d’Heriprefra start fik den spids fra spor 9 og førte efter de første 600 m i 1.09.4 tempo. Efter 1100 m var tempoet 1.10.0 og her sad Un Mec d’Heripre med Franck Nivard klinet i ryg på Uhlan du Val.

Ind på lige bane fik Un Mec d’Heripre angrebsplads, men den kunne ikke fange Uhlan du Val, der sejrede sikkert. Un Mec d’Heripre tog andenpladsen i kamp med Tiego d’Etang med Christian Bigeon.

Men så kom meddelelsen: Enquete! (Undersøgelse af løbet)

Da Uhal du Val bkev diskvalificeret fiks ejren til Un Mec d'Heripre med Franck Nivard. Foto Gerard Forni

Da Uhlan  du Val blev diskvalificeret gik sejren til Un Mec d’Heripre med Franck Nivard. Foto Gerard Forni

Efter Dommerkomiteen havde vurderet Uhlan du Vals gangart kom meddelelsen: Uhlan du Val diskvalificeret for urent trav.

Herefter var Un Mec d’Heripre (Orlando Vici) vinder og Ecurie d’Heripre kan bogføre 90.000 Euro i vinderpræmie.

Un Mec d’Heripre, der trænes af Fabrice Souloy, sejrede i 1.10.7a/2100m  – Tiego d’Etang nummer to i samme tid.