Dramatik i Yonkers Trot

Hambletonian-vinderen Pinkman deklasseret for trængning i opløbssvinget. Habitat med Brian Sears vandt efter føring.

Bølgerne gik højt efter hestene havde passeret målstregen i det amerikanske storløb Yonkers Trot.

Trond Smedshammer bag Buen Camino nedlagde protest mod Pinkman med Yannick Gingras for trængning i opløbssvinget.

Og protesten blev taget til følge.

Pinkman, der var nummer to over mål, deklasseredes til femtepladsen, og da den startede i ”stald” i toto-spillet sammen med French Laundry, der var nummer fire over mål, deklasseredes French Laundry til sjettepladsen!

Svanstedts Southwind Mozart rykkede fra en tredjeplads op på andenpladsen og Buen Camino, der var femte over mål, blev hejst som nummer tre.

– Utroligt at dommerne valgte at følge Smedshammers protest. Det der skete, er noget der sker i hvert eneste travløb, så nu bliver der mange deklasseringer fremover, sagde en ærgerlig Yannick Ginras til internetsiden drf.com.

– Han (Smedshammer) må mangle pengene, siden han nedlægger protest, sagde en oprørt Jimmy Takter, der træner Pinkman.

Episoden, der medførte al postyret, skete i sidste sving.

Pinkman havde store problemer med svingene på 800 meter-banen Yonkers, og i sidste sving, hvor den lå uden på Buen Camino, faldt den ned i banen og de to sulkyer hang sammen.

Da de kom fri af hinanden og ind på lige bane sluttede Pinkman fint af til andenpladsen, mens Buen Camino, der virkede som en træt hest, blev nummer fem.

Men Dommerkomiteen gav Trond Smedshammer medhold og ændrede indløbsrækkefølgen.

Se løbet på dette link

Det var store penge, der nu skiftede hænder.

Andenpladsen var 125.000 dollars værd – nu fik Pinkman som nummer fem 25.000. dollars.

Dem skulle Buen Caimoni have haft, men nu blev den rykket op på en tredjeplads og fik 60.000 dollars.

Tredjepladsen var den placering Southwind Mozart indkom på – den fik andenpladsen og i alt 125.000 dollars.

Vinderen af Yonkers Trot 2015, Habitat (Conway Hall) med Brian Sears løb sit eget løb foran feltet og var aldrig presset. Den vandt legende let i 1.11.3 og fik 250.000 dollars.

Den startede i stald sammen med Crazy Wow – de to heste trænes begge af Ron Burke – og Crazy Wow var regnet for løbets favorit.

Den galoperede imidlertid fra start og var dermed ude.

Habvitat . her med Yannnick Gingras. Aekiv

Habitat – her med Yannick Gingras (arkivfoto)

Yonkers Trot-vinderen Habitat trives godt på 800 meter-baner. Tidligere i år har den vundet det traditionsrige Dexter Cup på Freehold.

Den var med i The Hambletonian og kom til finale på en fjerdeplads, men var helt anonym i finalen.

Sejren i nat var dens syvende i år i 14 starter, og det er i alt blevet til 570.434 dollars.

Som 2-åring havde den også en fin sæson og vandt syv sejre i 13 starter og 534.407 dollars.

Ikke dårligt af en hest, der blot kostede 50.000 dollars som åring!

For Brian Sears var det hans første Yonkers Trot og han har nu vundet årets to første Triple Crown-løb med forskellige heste (Hambletonian og Yonkers Trot)

Sidste ben i the Triple Crown er Kentucky Futurity om en måned.