TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dødsfald – Mogens Kristiansen

af | 14. jul 2014 | Nyheder

Den tidligere fynske travamatørchampion, Mogens Kristiansen er død, 89 år gammel.

Mogens Kristiansen var amatørchampion på Fyens Væddeløbsbane syv år i træk i årene 1960-66 og igen i 1983.

Mogens Kristiansen startede i 1945 inden for travsporten som stutterimester på Hjallese Torpgård, der dengang var et af landets største travstutterier

Da det lukkede fik han ansættelse som landpostbud, og det kunne aviserne for 50 år siden få meget ud af, når landpostbudet samtidig havde en af Fyens Væddeløbsbanes allerbedste heste, den lille hingst Agge the Great. Desuden havde Mogens Kristiansen på den tid stor succes med heste som Star Evanstone, Casanova og Diamant Pinero.

En anden Agge – med efternavnet Lahrmer – som var Mogens Kristiansens mellemnavn – var også betydende hest på Fyens Væddeløbsbane og blev bl.a. kåret som Årets Hest.

Agge Lahrmer var et hjemmelavet produkt, idet dens fader var Pretty Lahmer efter den russiske hingst, Argument, mens moderen, Nanny the Great havde Agge the Great som fader.

Agge Lahrmer tjente over 200.000 kroner, hvad der var ualmindeligt for en provinshest på den tid – Agge Lahrmer blev også brugt i avlen – hans bedste afkom blev Mammom Frej, (f 1985) med rekord 1.17.1 og 127.800 kroner.

Travsporten har været et omdrejningspunkt for familien Mogens Kristiansen. Lige fra de boede i et lille husmandssted i Hjallese, som blev eksproprieret i begyndelsen af 60-erne, hvorefter familien flyttede til Næsbyhoved-Broby.

Hustruen Anny var en uvurderlig staldmand på løbsdage, og efterhånden deltog børnene Bjarne, Jane og Anni også i arbejdet med travhestene.

Datteren Anni red galopløb, mens Bjarne og Jane har haft amatørlicens. I dag er Bjarne en vellidt baneforvalter på Fyens Væddeløbsbane.

Så sent som i 2010 deltog Mogens Kristiansen som 85-årig i et løb for old-bys på Fyens Væddeløbsbane.

Mogens Kristiansen og hustruen Anni svigtede aldrig en løbsdag på Fyens Væddeløbsbane..

De havde deres faste pladser i Amatørhuset.

Sidste gang Mogens Kristiansen var til trav på Fyn var på Sportslørdagen den 21. juni.

Mogens Kristiansen begraves fra Næsbyhoved Broby Kirke onsdag kl. 14.00.