TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dicte Skovsende var suveræn

af | 7. okt 2018 | Nyheder

Dicte Skovsende suveræn i Dansk Hoppe Kriterium efter føring fra start til mål. 

Flere undrede sig måske over, at Dicte Skovsende, der aldrig tidligere havde vundet løb, var tippet som vinder i Lundens baneprogram, men Carsten Bundgaard havde set rigtigt – for Peter Jensen-trænede Dicte Skovsende (Great Challenger) fløj til spids da startvognen slap feltet og siden var der reelt set kun én hest på banen.

Efter 1.11/500 meter og 1.14,9/1000 meter sejrede Dicte Skovsende ganske sikkert i tiden 1.14,9a/2000 meter foran Dominique A P og Donna Di Damgård – begge i 15,0.

Foto: Martin Timm Holmstav

En herlig sejr for makkerparret Peter Jensen og Mads Hviid Nielsen, som har fejret mange triumfer siden den 25-årige jockey vendte hjem fra Sverige tidligere på året.

På Aalborg-auktionen i 2016 blev Dicte Skovsende solgt til Peter Jensen for 32.000 kroner – en fornuftig pris for en Great Challenger-hoppe hvis mor, Pippi Skovsende, der som 3-års selv var blandt de bedste i årgangen med sejr i bl.a. Grand Circle 3-års Hoppechampionat.

Den reelle køber af Dicte Skovsende var dog svenske RM Svets o Smide AB, som kunne glæde sig over en førstepræmie på 175.000 kr.

Morten Juul-trænede Dominique A P var stor i nederlaget på andenpladsen efter et løb i dødens og Skive-træneren var da også fuldt tilfreds med sin hest:

-Dominque A P går et superløb. Det er klart vi gerne ville ha’ vundet, men vi må være tilfreds. Birger syntes hun gik et topløb. Hun kunne lige akkurat ikke slå Mads’ hest, men vi gjorde hvad vi kunne, sagde Morten Juul til Fast Track efter løbet.

Ken Ecce var til gengæld ikke tilfreds med Donni Di Damgård, der måtte “nøjes” med tredjepladsen:

-Med det løb hun får, skulle hun helt klart have afgjort. Jeg var sikker på, da vi kom ind på opløbet, at vi skulle vinde, men hun bremser lidt op til slut, sagde Ken Ecce.

Tilfreds var heller ikke Henrik Lønborg bag totalisatorfavoritten Destiny, der efter et uheldigt løb galoperede ind på opløbet og blev diskvalificeret.

-Alt blev forkert. Jeg fik Kjær (Donato Hyrdehøj, red.) ned foran mig og han valgte at bakke kraftigt, hvilket vi tabte mange meter på. Men hun var bare ikke i orden og hang på en line i sidste sving, så vi må hjem og finde ud af hvad det er er som trykker hende, sagde Henrik Lønborg.