TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Det koster kassen!

af | 1. mar 2019 | Nyheder

Herhjemme synes mange hesteejere og opdrættere, at det er dyrt at anmelde til vore store årgangsløb, men det er småpenge i forhold til, hvad det koster at have en amerikansk unghest, der skal starte i årgangsløbene i Nordamerika.

Hidtil har en ejer af en dansk traver i F-årgangen (født 2017) betalt 3.400 kroner for at have hesten til at opretholde engagement i Opdrætningsløb, Kriterium, Derby, de jyske Grand Prix-løb samt Grand Circle-løbene.

I marts måned er der igen et forfeit til nogle af disse løb, og det er i alt 1.100 kroner.

Der er småpenge i forhold til hvad ejeren af en amerikansk 2-åring kan komme til at betale alene i marts måned, hvis han ønsker at den skal ”stakes” i alt.

Travservice har haft mulighed for at se en faktura fra firmaet, Blue Grass Staking Service, der servicerer ejere af amerikanske ungheste.

Hvis man har tilmeldt sig firmaets service modtager man hver måned en faktura, hvor samtlige stakes-løb, som ens hest kan anmeldes til, er opført.

Ser man bare på slutbeløbet på en faktura for en 2-åring, der kan starte i Ohio Sire Stakes  samt åbne stakes i andre stater, og betaler fakturaen ukritisk, så kan man for marts måned ALENE komme til at betale 15.445 dollars – eller cirka 101.500 kroner!!

Men det nok de færreste, der gør det.

-Nej, det er et større puslespil at finde ud af hvilke stakes din hest skal anmeldes til, fortæller Knud Erik Ravn, der har haft travheste i USA i op mod 20 år.

-Her i begyndelsen af marts har træneren en idé om, hvordan hesten har udviklet sig og dens evner. Er den sent udviklet, så skal den jo ikke anmeldes til stakes tidligt på året – og måske dur den slet ikke, og så spares en masse penge ved simpelthen at slette den i alt, men så skal man nok også se at komme af med hesten i en fart, siger Knud Erik Ravn.

Det koster kassen at have en hest til at starte i sire stakes og stakes-løb i USA, men indtjeningsmulighederne er også store.

50 amerikanske 3-åringer tjente i 2018 140.000 dollars – og derover.