TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Det er dyrt at ride montéløb

af | 3. aug 2016 | Nyheder

Det kan være en dyr fornøjelse for de unge piger, der rider montéløb – i tirsdagens Monté-mesterskab på Bornholm fik seks af deltagerne bøder på tilsammen 2.400 kroner.

Dommerkomitéen på Bornholms Brand Park havde travlt med at udskrive bøder efter afviklingen af Nordvig Montemesterskab 2016.

Arkivfoto Torben Agger, Travfoto Bornholm

Arkivfoto Torben Agger, Travfoto Bornholm

Der blev i alt udskrevet syv bøder til fem af deltagerne til et samlet beløb af 2.400 kroner.

Den svenske rytter, Amanda Viktorsson fik bøder for tilsammen 1.050 kroner for hhv. ”ej at være på plads i starten” – 300 kroner samt ”ej at trække ud med fejlende hest”, hvad der blev takseret til 750 kroner.

Også Bente Nielsen fik to hilsner fra Dommerkomitéen – 300 kroner for ”ej at være på plads i starten” samt 150 kroner ”uforsigtig kørsel – køre ind hvor der ej af plads” – den sidste formulering kan man så undre sig over i forbindelse med et monté-løb (ridetravløb)!

-I FDT finder vi det urimeligt, at de unge piger, der deltager i disse monté-løb  på amatørbasis og rider andres heste, skal straffes med pengebøder, siger Jørgen B. Pedersen, formand for FDT (Forenede Dansk Travamatører).

-Vi har tidligere på møder med DTC rejst dette spørgsmål, for det kan ikke være rigtigt at der ikke kan gives en udelukkelse i stedet for en penge-straf. Det er klart, at der skal idømmes straffe, men udelukkelser må være mere rimelige at idømme til personer, der ikke har noget økonomisk ud af at deltage i et løb.

-Vi har også haft problemet med pengebøder i forbindelse med Nordisk Mesterskab, og ikke blot herhjemme. Det er jo sådan, at for at få heste til start i NM, så lokkes der med ekstra store pengepræmier til ejerne, og det betyder så, at deltagerne idømmes straffe efter en højere skala. I og med at de intet økonomisk har ud af at deltage, så må en udelukkelse fra løbsdeltagelse være mere på sin plads end en økonomisk sanktion, siger Jørgen B. Pedersen.

Ifølge de ”landsdækkende retningslinjer ved idømmelse af straffe”, som hvert år offentliggøres i Travkalender nummer 1, så har Dommerkomiteen i dag ingen mulighed for at udelukke for ”småforseelser” som ikke at være på plads i starten, ej holde bane etc.

Kun i særligt grove tilfælde eller som en 3. gangs forseelse kan en udelukkelse af en kusk/rytter komme på tale.

Men måske bliver reglerne ændret.

-Vi har dommermøde den 15. august, og her vil jeg tage det problem op, som du her har beskrevet, siger Kim Kabling, der er Overdommer i DTCs regi.

Så måske kommer der meget snart nye regler på dette område.

Montemesterskabet på Bornholm  vandtes af Rie Østervang (Korean) med Sabina Gammelgård i sadlen, der sluttede bedst af til sejr i 1.22.4a/2440 m foran Rasser Vang med Kristina Jensen og længe førende Rolex Boy med Amanda Robertsson.