Det bliver en stor dag på Lunden

Der er lagt op til en stor sportsdag på Charlottenlund Travbane, hvor man afvikler såvel Dansk Trav Kriterium som Mesterskab for Danmark og finaler i Liga-løbene.

Solen skinner fra morgenstunden. Løbsprogrammet tegner særdeles interessant, og der er derfor gode muligheder for, at det kan blive en sportslig fin løbsdag på landets national-arena i eftermiddag.

Både nutidens og kommende stjerner er til start i programmet, der omfatter i alt 12 løb.

Der lægges ud med et montéløb, hvor sidste års Derbyvinder Axel starter.

Det er tredje gang Axel starter i monté, og denne gang bliver det hestens normale rytter fra træningen, Ellen Piltoft, der sidder i sadlen.

Parret har 60 meter tillæg sammen med monté-specialisten Palermo Tårs med Nicole Marsing.

Nicole Marsing vandt i øvrigt lørdag sin tredje sejr i år på Klampenborg Galopbanen med Vejovis!

Torden med Birger Jørgensen kan deres 7. sejr i træk. Foto Kim Gudmand

I 2. løb på Lunden er Torden med Birger Jørgensen ude efter sin 7. sejr i træk!

I Kriterium Consolation, der er 3. løb, er det derimod en åben affære. Carlson med Jørgen Sjunnesson har vist god fart, og fortjener snart at vinde.

I Liga 3-finalen, 4. løb ligner det et opgør mellem Absolut Gehør med Jeppe Juel og Torpedo WF med Steen Juul. Torpedo WF har virkelig fundet melodien og går frem fra start til start.

En russer er på besøg og starter i 5. løb, 2-årsløbet.

Det er Moskva-træneren Andrei Vilkin, der starter den belgiskfødte Luce Axe, der i Moskva har vundet 9 sejre i 10 starter og løbet 1.14.2.

Dert skal blive meget spændende at se, hvad den kan præstere på Lunden!

Commit Boom Bay med Steen Juul  vandt Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix foran C D med Birger Jørgensen. Foto Ole Hindby

I Dansk Hoppe Kriterium, der er 6. løb, er førstepræmien på 175.000 kroner.

Commit Boom Bay med Nicolaj Andersen vandt Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix efter føring, og det ligner også føring her fra startspor 2.

Men CD med Birger Jørgensen er ude efter revanche – og får det måske i dag!

En luring er Cleo Gammelsbæk med Peter Ingves!

To gange har Machiavelli med Birger Jørgensen tabt på målfoto!

Nu må sejren komme, og det kan den i 7. løb.

Mesterskab for Danmark, der har en førstepræmie på 100.000 kroner, ligner et opgør mellem Obi-Wan med Flemming Jensen og Stand and Deliver med Birger Jørgensen.

Jensen og Jørgensen sidder også bag favoritterne i det følgende løb. Flemming Jensen kører familiehesten Sun Esterel, mens Birger Jørgensen sidder bag Victory Kåsgård, der nok er den bedste chance af de to.

Bliver det svensk sejr i Dansk Trav Kriterium?

I hvert fald var det en fornem præstation den svenskejede og-trænede Cuba Libre Ice med Johan Untersteiner leverede, da den vandt Kriteriumsprøven i 1.13.0a/2000 m.

Men Confidence med Ken Ecce, Captain Morgan med Jeppe Juel og Cocky med Erik Adielsson er ikke meget dårligere.

I Dansk Trav Kriterium er der 300.000 kroner i førstepræmie.

Cuba Libre Ice med Johan Untersteiner bliver favorit i Dansk Trav Kriterium. Foto Kim Gudmand

Jeppe Juel kan i hvert fald komme på vinderpladsen i 11. løb, hvor han sidder bag Catch La Marc, der vandt sin debut på hjemmebanen i Aarhus for 14 dage siden.

En anden Aarhushest, Cash Flow med Birger Jørgensen er dog heller ikke ueffen.

Der afsluttes med et amatørløb, hvor Dennis Kristiansen har fået et godt tilbud med Gentleman.

Og således kom vi igennem søndagens program på Lunden.