TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Det bliver aldrig for sent

af | Nyheder

Torsdag aften vandt den 9-årige Ronaldo Ingemann med Victor Rosleff på Nykøbing Falster-banen sin første sejr i karrieren.

Det er godt at være hest hos Birgitte Rosleff på Travegården i Lynge.

Hvis den 9-årige Ronaldo Ingemann kunne tale, ville den bekræfte det.

Det er da også næsten lige før den kan tale.

– For Ronaldo Ingemann er næsten helt menneskelig, siger Birgitte Rosleff.

Vi må så formode, at det er, når den er hjemme på Travegården, for helt menneskelig eller bare ordentlig som travhest har den ikke altid været, når den har startet i løb.

Blot 7 gange ud af 18 gange i prøveløb eller i ordinære løb har den formået at komme banen fejlfrit rundt.

Ronaldo Ingemann og Victor Rosleff vinder for første gang. Foto Danny Stenbæk

Senest i aftes på Falster, hvor Birgittes 19-årige søn, Victor sad bag Ronaldo Ingemann og vandt en overlegen sejr.

Det var en stor aften for familien – ikke blot det at Ronaldo Ingemann vandt, men det var samtidig også Victors første sejr som amatørkusk.

-Der har været så meget utur og sygdom med Ronaldo Ingemann gennem årene, så det var dejligt, at han og Victor kunne vinde et løb, fortæller Birgitte Rosleff videre.

-Ronaldo Ingemann har været dømt ude af dyrlæger. Ja, den blev erklæret for uhelbredelig syg, men det var heldigvis en fejldiagnose og dyrlæge Helge Jacobsen fra Lundens Hesteklinik fandt, at det var en bakterie, som årsag til, at Ronaldo Ingemann var syg hele tiden. Den blev han behandlet for, og er nu rask – på det område.

-For der har også været noget med bentøjet – senest var han øm på en sene på et forben, men det fik vi taget i tide, og i aftes var han meget fin, siger Birgitte Rosleff.

Hjemme på Travegården lyder Ronaldo Ingemann kælenavnet Boble.

-Det fik han, da han var født. Han er nok det grimmeste føl jeg nogensinde har set, og jeg troede faktisk han var vanskabt, fortæller Birgitte Rosleff videre.

-Hans hoved var ligesom et ørnenæb, og han så forfærdelig ud. Det er han da heldigvis vokset fra. Desuden var han stor – kæmpestor, og hans størrelse har nok også været årsag til at han har døjet med så mange dårligdomme i ben og knæ gennem tiden.

-Men Boble har så megen personlighed og er den rareste hest herhjemme, og derfor har vi troligt fortsat med ham – også på trods af alle de problemer, der har været, siger Birgitte Rosleff videre.

Ronaldo Ingemann var væk fra løbene fra den 14- december 2014 til han gik Prøveløb den 24. maj i år.

-Men ind i mellem har vi haft ham klar til Prøveløb flere gange, men hver gang er der sket et og andet, så han ikke har kunnet komme til start. Axel Jacobsen har i øvrigt været en utrolig stor hjælp med at få Boble på ret køl og klar til løb.

-Ja, det er utroligt med Boble. Hans moder, Si Si Kaiser blev 24 år gammel og hun havde aldrig en sygedag, men her har Boble så sandelig taget revanche, slutter Birgitte Rosleff