TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Derfor har Christian Lindhardt ikke kørt!

af | 23. jan 2019 | Nyheder

Har du undret dig over, at NFT-træneren Christian Lindhardt ikke har startet i løb i januar måned. Få forklaringen her.

Christian Lindhardt har af det tyske centralforbund været udelukket i hele januar måned for en gammel dopingsag, der stammer fra november 2017. Men først i aftes blev dette officielt i DTCs Sportssystem.

Mens det har været muligt at se Christian Lindhardts udelukkelse på travsport.se, blev det først officielt i det danske sportssystem tirsdag aften.

-Vi får næsten hver dag en mail fra UET om udelukkelser, og efter at være blevet gjort opmærksom på Lindhardts dom, har jeg været tilbage i mine mails, og fundet hans dom i en UET-mail fra begyndelsen af november, fortæller Peter Stenå, DTC.

-På det tidspunkt havde Christian Lindhardt ikke dansk trænerlicens, og derfor har jeg ikke været opmærksom på hans dom, siger Peter Stenå, der lagde udelukkelsen ind i Sportssystemet i aftes

Lad os se på, hvad der ligger til grund for Lindhardts månedlange udelukkelse.

Næsten hver dag rundsender det europæiske travforbund, UET en liste til sine medlemmer med de seneste domme, der indebærer udelukkelser.

I begyndelsen af november indeholdt en af disse rundsendinger meddelelsen om, at Christian Lindhardt var udelukket i perioden 1. januar – 31. januar 2019 for en dopingsag med hesten Kelso, men da Lindhardt på det tidspunkt ikke havde dansk licens, fangede man altså ikke kendelsen i DTC,

Kelso testede positivt efter en start i Berlin den 15. november 2017.

Vi skrev dengang om sagen:

-Vi fik B-prøven analyseret, der også viste sig positiv og indsendte den til det tyske centralforbund, fortæller Christian Lindhardt til travservice.

-I de følgende måneder var der mange forhandlinger, men det endte med, at Kelso blev diskvalificeret fra to løb, og at jeg fik en bøde på 2.500 Euro samt en måneds udelukkelse. Hvornår jeg skulle udelukkes kunne jeg selv bestemme, og valgte derfor januar, hvor jeg ikke regnede med at skulle starte så mange af Lasbeks-heste, siger Christian Lindhardt videre.

-Pengebøden på de 2.500 Euro er den mindste, der gives i Tyskland for en positiv prøve, og jeg har endnu svært ved at forstå, hvordan Kelso kunne teste positiv for en kortison-salve til behandling af sår, som han var blevet behandlet med i tre dage – sidste gang 16 dage før han skulle starte, og der er 14 dages karenstid på produktet, siger Christian Lindhardt videre.

-Jeg har nyligt hørt, at denne gamle dopingsag skulle have været årsag til, at jeg blev fyret fra Lasbek. Det er ikke korrekt!

-Jeg opsagde selv min kontrakt med Lasbek af helt andre årsager, siger Christian Lindhardt.