TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Derbyvinder diskvalificeret

af | 5. maj 2019 | Nyheder

For første gang i 145 år blev førstehesten gennem mål i USA’s største hestevæddeløb, The Kentucky Derby diskvalificeret for trængning.

CHurchill Downs Coady Photo

I 23 minutter hed vinderen af det 145. Kentucky Derby på Churchill Downs i Louisville, Kentucky Maximum Security, men det skulle vise sig, at navnet ikke slog til denne sammenhæng.

Efter 23 minutters voteren diskvalificerede dommerkomiteen Maximum Security med Luis Saez fra førstepladsen på grund af en grov træning på opløbshjørnet.

I stedet for en sejr til løbets næstfavorit, Maximum Security, blev outsideren Country House med franskfødte Flavien Prat – spillet til 65,20 – udråbt som vinder af det klassiske løb, der har en førstepræmie på 1.860.000 dollars.

Det var som nævnt første gang en hest, bliver diskvalificeret fra førstepladsen i Kentucky Derby – tidligere har en vinder mistet sejren på grund af doping – det var tilbage i 1968.

Inden for amerikansk travsport har vi et sidestykke i The Hambletonian Stake 2017, hvor What the Hill blev diskvalificeret fra førstepladsen i The Hambletonian Stake, hvorefter sejren gik til Perfect Spirit.

Selv om det silede ned i Kentucky hele lørdagen, var der ikke færre end 150.729 tilskuere på Churchill Downs – det er 4% mindre end i fjor.

Til gengæld var spillelysten ikke hæmmet af det kedelige vejr, idet dagens samlede omsætning blev på 250,9 millioner dollars – omkring 1.7 milliarder danske kroner!!

Der er en fremgang på 11% fra i fjor, hvor der blev sat rekord med 225.7 mio. dollars i omsætning.

Noget af fremgangen kom på grund af at Japan for første gang spillede med til løbsdagen – her blev der omsat for 4.1 million dollars.

Alene i The Kentucky Derby blev der omsat for rekordhøje 165,5 million dollars!!

Se hele Derbyet og den dramatiske hændelse i sidste sving – klik her