Derbyrevanche og Avlsløb-prøver

Spændende søndag på Skive Trav med nogle af de bedste 3- og 4-åringer.

I dag afgøres det hvilke 24 heste, der skal dyste om sejren i årets to sidste årgangsløb i Danmark, Dansk Avlsløb for Hingste & Vallakker og Dansk Avlsløb for Hopper, der begge køres i Skive søndag den 17. november.

Der køres to kvalifikationsløb til begge løb, hvor de seks bedst placerede går videre til “finalen”. Som det eneste årgangsløb i dansk travsport er der således ingen wildcard, hvilket betyder, at startlisterne til Avlsløb-finalerne er klar allerede i dag.

Vi savner bl.a. vinderen af både Dansk Trav Kriterium (Empire) og Dansk Hoppe Kriterium (Exclusive Laser men det hænger sammen med, at hverken Västerbo Prestige eller One Too Many er blandt de anmeldte hingste i Dansk Avlsløb.

I alt 18 hingste, der repræsenterer 212 afkom i E-årgangen, blev anmeldt til den danske udgave af Breeders Crown. Det svarer til 56 % af hele E-årgangen.

Hvem bliver så favorit?
Hverken blandt hopperne eller hingstene & vallakkerne kan man pege på en desideret storfavorit, og der er lagt op til et par jævnbyrdige finaler.

Knud Mønster har en god chance i begge løb med hhv. Erling og Ebony Blåbjerg, hvoraf førstnævnte har fået vindertippet i sit kvalifikationsløb:

-Erling skuffede mig i Kriteriet, og skulle have været toer i det løb for at gøre mig tilfreds. Han var dog hos dyrlægen umiddelbart efter løbet, og havde bl.a slim i halsen. Det er han medicineret for, og jeg har efterfølgende fået ham tjekket op, og dyrlægen har sagt grønt lys for start her. Han har dog stået lidt over i de afpudsende arbejder, men jeg regner ham for god nok til at være en chance alligevel trods manglen på det sidste arbejde i kroppen. Vi tror på ham og han går med sko denne gang, og selvom turen er lang, tager vi den gerne igen til finalen, hvis han går godt her, udtaler Erlings træner Henrik Thomsen til Fast Track, der som altid har indsamlet en masse kommentarer til de startende heste.

Derbyrevanche
Udover de fire Avlsløb-problemer er der lagt op til endnu en Derbyrevanche mellem Dumbo og Donatello Garbo, der tørner sammen i 9. løb.

Baneprogram: KLIK HER