Derbyprøver – den mest spændende løbsdag!

Ingen anden dansk væddeløbsdag er omgivet af så stor interesse for de fleste løb på programmet – for det er her derbybilletterne uddeles.

Fem prøver til Dansk Trav Derby, hvorfra de to bedste i hver prøve er kvalificeret til start i Derbyet, samt tre prøver til Dansk Hoppe Derby, hvorfra de tre bedste i hver samt den fjerdehest, der står højest i pointberegningen er kvalificeret til start i Hoppe Derby.

Otte ud af 10 løb, der er afgørende for hvem, der kan starte i to af dansk travsports allerfineste løb i den sidste weekend i august.

Den danske travårgang 2016  – E-årgangen har fra start vist sig at være noget særlig.

Erling (Great Challenger) satte verdensrekord som 2-åring og siden viste heste som Empire, Extreme, Etype Cash, Emoji, Exclusive Laser, Echo Hill m.fl.  at de indeholdt en kapacitet, som vi ikke har set i dansk travsport i mange år.

Empire med Ken Ecce Foto Burt Seeger

Store, flotte Empire (Västerbo Prestige) har hævdet sig i Frankrig i hårdeste konkurrence, og i fjor satte han dansk rekord som overlegen vinder på Derbydagen med 1.12.4a/2000 m, og det var her Empire, der trænes af Tomas Malmqvist  og som regel er kært af Ken Ecce, for alvor slog sit navn fast i toppen af årgangen.

Derefter leverede den en ny stor præstation i en Kriteriumsprøve med sejr i 1.12.7a/2000 m inden det blev til let sejr i Dansk Trav Kriterium i 1.14.1a/2500 m. Det var en tangering af Winston Sisas rekord for løbet.

Efter et løb på Jägersro, hvor Empire var syg, gik turen til Frankrig, hvor den i sin første start var en tæt nummer to bag Gu d’Heripre, der er en af fransk travsports allerbedste i årgangen.

Empire med sin træner Tomas Malmqvist. Foto Karsten Kanding Christrup

Siden har Empire startet to gange i Frankrig, hvor den har vundet og senest var den til start på Åberg-dagen på Jägersro, hvor den legede en sikker sejr hjem med Ken Ecce i sulkyen i ny rekord 1.10.7.

Med baggrund i de resultater er Empire, der ejes af Leif Hansen og Judy Pålsson favorit til sejren i Dansk Trav Derby, og den – uanset resultatet i aften – sikret startplads i Derbyet på grund af sin placering i pointberegningen som nummer 1.

Men hov!

Hvor er den danske rekordholder Ecurie D henne?

Ja, den mangler så absolut i Derbyprøverne, men den har aldrig været anmeldt til nogle af de klassiske løb i Danmark.

Det kan man  ud fra en sportslig vinkel beklage.

Men lad os se på chancerne i de fem Derbyprøver, hvor det altså er de to bedst placerede, der er klar til derbyet:

2. løb: Her er 3 Empire kæmpefavorit, men det er meget åbent bagved ham. Går 8 Ecco CN op til sit bedste bliver den nummer to.

4. løb: Igen en hest med startnummer 3, her Extreme. Derefter kan det være en af Flemming Jensens to heste, 2 Enforalle P eller 9 Eros Zola, som træneren selv har valgt,

6. løb: Igen en klar favorit – og igen med nummer 3, Eric the Eel – åbent bag ved – Hvis Enjoy The Game går op til sit bedste, er den nummer to.

8. løb: 5 E Type Cash har størst kapacitet og vinder. Igen åbent bag storfavoritten. Er det 3 Eddie the Eagle eller 4 Explosive Peak, der slutter nærmest E Type Cash. Her udgår 8 Epicwildfire M T.

9. løb: 1 Emoji er umiddelbart dén store favorit, og dummer den sig ikke fra start, så vinder den også her. 5 Eightdaysaweek var forrygende, da den vandt i Aarhus. Galoperede senest i samme løb, som Extreme vandt overlegent foran Emoji.

Hoppe Derby-prøverne:

3. løb: 5 Exclusive Laser er årgangens mest vindende hoppe, og virker oplagt her. Kamp om de to næste finalepladser mellem 8 Ebony Blåbjerg og Exit to Heaven.

5. løb: 6 Echo Hill vandt Hoppe Kriterium i fjor, og ser atter ud til at have fundet formen. Den kan vinde foran 7 Expensive Attitude, der senest galoperede i fremstød på opløbshjørnet på Tingsryd (milebane). 1 Energi Mix er heller ikke så ueffen.

7. løb: 1Eenymeenyminymoe kan være lidt op og ned, men der er ingen tvivl om, at hoppen har høj kapacitet. Det har 8 Evita også, og havde den haft spor længere inden så havde den ikke haft problemer med at gå til føring straks fra start. Kan måske blive lidt sværere nu. 2 Eureka Downs og 9 Emma D er de næste.

Det var vores mening om chancerne i Derbyprøverne, men hvad siger Rene Kjær i sit Kjærs Corner på Derby25 om chancerne i Derbyprøverne – klik her