TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Derbyfeber!

af | 15. aug 2014 | Nyheder

Der er en sygdom, der melder sig hvert år i august måned – og med usvigelig sikkerhed. Derbyfeberen! Det kulminerer den sidste søndag i august, hvor årgangens bedste 4-årig traver findes i Dansk Trav derby.

Men ét er, at vi mange fans får Derbyfeber.

Peter B. Wilhelmsen

Peter B. Wilhelmsen

Bag selve arrangementet ligger der et kæmpe forarbejde, der i disse dage kulminerer – der er en hel masse ender, der nu er ved at nå sammen og til derbyweekenden den 30- 31. august skal alt klappe.

– Det er en hektisk. Men også meget spændende periode vi har op til Derbyweekenden, siger Peter B. Wilhelmsen, formand for Det Danske Travselskab, der har stået i spidsen for ”Operation Derby”.

– For første gang nogensinde er vi gået i samarbejde med en velgørende organisation omkring Derbyet, nemlig Danske Hospitalsklovne, fortæller Peter B. Wilhelmsen videre.

– Hospitalsklovnene forbindes med livsglæde, sjov og godt humør, derudover appellerer de til en bred del af befolkningen, præcist som Derbyet gør det. Vi vil gerne være med til at bakke op om Danske Hospitalsklovnes arbejde på landets børneafdelinger og vi synes at det her er en oplagt mulighed, siger Peter B. Wilhelmsen.

På derbydagen vil der være hospitalsklovne på tilskuerpladserne, der vil gå og sælge ”røde næser” og desuden indebærer samarbejdet med klovnene, at de modtager procenter af solgte sponsorater samt af entreindtægten.

Der vil også blive et showløb, hvor Hospitalsklovnene får lov til at prøve deres evner som travkuske.

Foto Burt Seeger/US Photo

Foto Burt Seeger/US Photo

– Selv om hesteejerkortet giver gratis adgang, så vil jeg appellerer til alle om at betale entre og dermed være med til at støtte Hospitalsklovnene, siger Peter B. Wilhelmsen.

Derbyet er i år sponseret af brødrene Leif Alber og Kaj Holm, og får derfor titlen, Broad Bahn Dansk Derby 2014.

– Jeg synes, det er fanatastisk dejligt at disse to hesteejere bakker sådan op om vort sport, siger Peter B. Wilhelmsen videre.

Til derbyweekenden bliver der udgivet et Derbymagasin, der vil blive på 76-80 sider, og som koster 100 kroner.

– Derbymagasinet er i stedet for Derbyprogrammet, og jeg håber, det bliver en ting, som folk tager til sig og vil gemme som et minde om derbyweekenden 2014, fortætter Peter B. Wilhelmsen.

– Ud over programsiderne vil der være såvel aktuelle som historiske artikler i magasinet, som bliver trykt på lækkert papir.magiscinD2014

Også i år vil der blive underholdning på Derbydagen.

– Vi har entrereret med et Gospel kor, der udover at synge Fædrelandssangen ved indvielsen vil optræde i 3 sæt a 2-3 korte numre henover eftermiddagen, fortæller Peter B. Wilhelmsen videre.

– Interessen for Derbyweekenden er som altid stor og allerede nu er vor VIP-lounge med plads til 100 gæster udsolgt. Da vi introducerede VIP-loungen for to år siden var der mange skeptikere, ikke mindst på grund af prisen, men allerede nu har vi som sagt udsolgt.

– Også i den store Restaurant, Grand B, der drives af Lyngby Vandrehjem er interessen for at overvære løbene herfra stor, og der er tæt på at være udsolgt.

– Vi er tæt på at indvie vor nye Hesteejerloge, der er beliggende i den gamle Presseloge, beretter Peter B. Wilhelmsen videre. – I Derbyweekenden vil alle hesteejere med heste til start i de to hovedløb blive inviteret til et arrangement i Hesteejerlogen, og det er noget vi håber falder i deres smag.

– På staldsiden skulle vi gerne kunne åbne den nye Staldcafe til Derbyweekenden. Den er tæt på at være færdig, men vi mangler nogle attester fra kommunen for at kunne tage den i brug.

– Markedsføringen af Derbyet har vi valgt at koncentrere om en radiokampagne, på facebook samt enkelte helside-annoncér i hhv. Ekstra Bladet og BT, slutter Peter B. Wilhelmsen,

Jo derbyfeberen hærger – og den får et ekstra udbrud på søndag, når Derbyprøverne afvikles på Charlottenlund Travbane.

For mange er dagen med Derbyprøverne rets bedste travdag, idet man se alle de bedste danske 4-årige heste i aktion.

Og hvem kvalificerer sig?

Ja, det svar for vi på søndag – og herefter kan Derbyfeberen og debatten om, hvem som vinder for alvor tage fat!