Derby-Juul gav tonen an

Den syv-dobbelte Derbyvinder Steen Juul lagde hårdt ud på Derbymeetingets første dag ved at vinde fire af sine fem starter!

Mr Derby - Steen Juul var i fin form og vandt fire løb. Foto Martin Timm Holmstav

Mr Derby – Steen Juul var i fin form og vandt fire løb. Foto Martin Timm Holmstav

Årets Derbyweekend er i gang, og hvem er bedre til at markere det end Mr Derby, Steen Juul.

Fem gange var den nu 66-årige topkusk i sulkyen og fire gange kunne han vende tilbage efter løbet til vindercirklen.

Børge med Steen Juul vandt karrierens anden sejr i ny rekord 1.15.2a/2000 m Foto Martin Timm Holmstav

Steen Juul vandt med de egentrænede 3-åringer Børge (Pine Chip) og Bandit Brick (Yankee Glide), der utvivlsomt vil være heste, som vi ser spiller store roller i årgangsløbene.

Desuden vandt Steen Juul med Gordon Dahl-trænede Twitter Laser (Conway Hall, som sad i spids efter 600 meters kørsel, og let blev der løbet ud.

Det var femte sejr i seks starter til den italienskfødte 4-åring efter importen til Danmark.

Steen Juul vandt også med Katrine Mikkelsens stabile hoppe, Vores Wozniacki, der var overset i tipsrammen i baneprogrammet og gav 10 gange pengene!

Svenskfødte Bandit Brick har store evner og vandt i 1.15.8/2020 m volte for Steen Juul. Foto Martin Timm Holmstav

Steen Juuls femte køretur var i det indledende 2-årsløb med Kenneth P. Hansens Copy Design, der ikke rakte til.

Her kunne Skive-træneren Jan Dahlgaard føre fra start til mål med den lækre Quality Fighter, der er norskfødt og efter Jocose – Qualita Girl v. SJs Photo.

Favoritten Colombe D’Or (Prodigious) med Christoffer Eriksson var favorit, men havde aldrig chancen for at gå i nærkamp med Quality Fighter, der ned gennem opløbet lagde afstand til konkurrenterne og sejrede i 1.17.4/2000 m – det var små 20 meter foran Colombe d’Or, der fik noteret 1.18.0. Fra tillæg tog Cointreau (The Liquidator) med Pauli Andersen tredjepladsen i 1.17.8.

Vindertiden 1.17.4 var ny banerekord for 2-åringer, og er 0,3 sekunder hurtigere end Tycoon Conway Halls danske rekord . men nu er Quality Fighter jo norsk, så…

Quality Fighter med Jan Dahlgaard vandt i 1.17.4/2000 m - og der det hurtugste nogensinde på distancen for en 2-åring på Lunden. Foto Martin Timm Holmstav.

Quality Fighter med Jan Dahlgaard vandt i 1.17.4/2000 m – og der det hurtigste nogensinde på distancen for en 2-åring på Lunden. Foto Martin Timm Holmstav.

I det lune sommervejr – det var op mod 30 grader sidst på eftermiddagen – blev der vist fin sport på Lunden.

En imponerende vinder var Aalborg-hesten Victory Hellebjerg (Juliano Star) med Anders Pedersen, der førte hårdt pullende i toptempo fra start – 1.11/1000 m – og så begyndte man at tro, at den kunne da aldrig holde hele vejen hjem.

Men det gjorde Victory Hellebjerg, og den trak endda lidt fra konkurrenterne i opløbet og sejrede i 1.15.0a/2000 m.

Den samlede omsætning blev på 2.317.128 kroner i 9 løb med 2.148.950 kroner i 10 løb i fjor.

Til gengæld var banespillet i fjor bedre med cirka 550.000 kroner mod rundt regnet 485.000 kroner i dag.