Dansk i Halmstads Sprintermästaren

af | Nyheder

Der er dansk islæt i storløbet Sprintermästeren på Halmstad i aften og i rammeprogrammet er bl.a. Bandit Brick med Steen Juul til start.

Perfect Spirit med Ôrjan Kihlström . Foto kanal 75

Sprintermästaren, der er Halmstad Travets største løb, køres som altid med indledende afdelinger og en finale.

Løbet kaldes ”Sveriges Hambletonian”, men er for 4-åringer, hvor forlægget er for 3-åringer.

I fjor vandtes det amerikanske Hambletonian Stake af Perfect Spirit, og den har i aften stor mulighed for at vinde den svenske pendant.

Perfect Spirit (Andover Hall) har været perfekt i de fire starter, den har gjort i Sverige og har bl.a. vundet Konge-pokalen på Åby Travet.

Perfect Spirit med Ôrjan Kihlström er til start i den første af de tre indledende afdelinger og den møder bl.a. danskfødte 1 Calle Crown (Great Challenger) med Christoffer Eriksson, der kommer fra en tæt andenplads fornylig på Mantorp.

Sprintermästerens andet danske islæt er Baltic Stables Flying Fortuna, som Christoffer Eriksson også skal køre. Den starter i den tredje indledende afdeling – desværre fra startspor 7.

De tre løb køres om hhv. 7, 8 og 9. løb, mens finalen, hvor førstepræmien er på 995.830 SEK (svarer til 100.000 Euro), er 13. løb med start klokken 22.10.

Distancen i Sprintermästerens løb er 1609 meter auto.

Bandit Brick med Steen Juul foto Martin Timm Holmstav

Der er V75-spil fra 6. løb med start kl. 19.30 og i 1. afdeling er Bandit Brick med Steen Juul storfavorit.

Juul har også talentfulde Da Vinci Peak med til Halmstad – den starter i 1. løb, der køres allerede klokken 17.00!

Ken Ecce, Nicolaj Andersen og Axel Jacobsen tager også turen til Halmstad i aften, hvor også danskejede Belle Reine skal forsøge at tage sin tredje sejr i træk og Anders Pedersen sender Balotelli ud i et stayerløb.

Et fast indslag på Sprintermäster-dagen er løbet for professionelle travtrænere, der ikke længere kører løb.

I år deltager bl.a. de to TV-kommentatorer, Stefan Hultman og Lennart Forsgren – med er også danske Jan Halberg, der er chef på uddannelsesinstitutionen Wången.