TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dansk andenplads i Finland

af | 8. maj 2016 | Nyheder

Målfoto fra Finlandia Ajo, hvor Propulsion vinder foran Tycoon Conway Hall og Anna Mix.

Målfoto fra Finlandia Ajo, hvor Propulsion vinder foran Tycoon Conway Hall og Anna Mix.

En hæderfuld andenplads til 45.000 Euro.

Det blev resultatet af starten i det finske storløb, Finlandia Ajo på Vermo-banen i Finland søndag eftermiddag for Tycoon Conway Hall med Steen Juul.

Tycoon Conway Hall måtte ned gennem opløbet se Propulsion med ôrjan Kihlström glide forbi til sikker sejr i ny banerekord 1.10.2a/1609 m.

Sejren giver Propulsion en invatation til Elitloppet, men træneren Daniel Redén overvejer.

Tycoon Conway Hall havde stor ære af sin indsats, der også skal ses på baggrund af en omstart, hvor den danske ekvipage var med i et forrygende udgangstempo små 300 meter sammen med finske Twigs Voici, inden kuskene fandt ud af, at der var omstart.

Det var en omstart, der skyldtes at ikke færre end tre kuske, der ikke sluttede op bag startvognen – et par af dem i et forsøg på at tage flyvende start.

De tre var Pierre Vercruysse (Anna Mix), Ari Moilanen (Bret Boko) og Peter Untersteiner (Nothing But Class). De fik hver især 1.100 Euro –  godt og vel 8.000 kroner  – i bøde.

I gyldig start var Tycoon Conway Hall fra spor 7  atter godt med fra start, men hurtigst ude var dog Nothing But Class fra spor 4, der ind i første sving slap til Tycoon Conway Hall.

De første 500 meter blev afviklet efter 1.09.0.

Steen Juul forsøgte at dæmpe tempoet en smule, men nu kom løbets favorit, Propulsion med Ôrjan Kihlström frem i dødens, og kilometeren gik efter 1.09.5.

Opløbssvinget rundt var det klart, at Kihlström sad bag den bedste hest, men Tycoon Conway Hall forsvarede sig tappert.

Propulsion var dog uimodståelig og trak fra til let sejr i 1.10.2a/1609 m, mens Tycoon Conway Hall besatte andenpladsen i 1.10.4.

Anna Mix sluttede godt af til tredjepladsen i 1.10.5.

De sidste præmier tog Nothing But Class i 1.10.7 og Ringostarr Treb i 1.10.9.

-Tycoon blev desværre for hidsig på grund af omstarten, siger ejeren Morten Staal fra Helsingfors. – Uden omstarten og med et bedre spor, så tror jeg, at vi havde givet Propulsion kamp til stregen!

Det var sjette sejr til Propulsion siden Daniel Redén købte den til Stall Zet på Meadowlands-auktionen i juli måned i fjor.

Siden da har Muscle Hill-sønnen udviklet sig til at være en af verdens bedste travere.

Det viste den ved sejren i dag i Finlandia Ajo