TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Commander Crowe mod Sebastian K

af | 20. okt 2014 | Nyheder

Lørdag aften mødes de to svenske toptravere, Commander Crowe og Sebastian K på 800 meter-banen Yonkers Raceway i New York i Yonkers International Trot Preview doteret med 250.000 dollars.

Yonkers Raceway vil i 2015 genoplive The International Trot, der i mange år blev kaldt travsportens uofficielle verdensmesterskab, og som en “opvarmning” har man i år udskrevet Yonkers International Trot Preview.

Legendariske Ideal du Gazeau og Henri Lefevre vandt Internationa Trot ikke færre end tre gange i træk. Bemærk tilskuerpladserne!

Legendariske Ideal du Gazeau og Eugene Lefevre vandt Internationa Trot ikke færre end tre gange i træk. Bemærk de fyldte tilskuerpladser.

The International Trot blev indstiftet på Roosevelt Raceway i 1959 og kørt frem til banens lukning i 1988.

Herefter videreførte Yonkers Raceway løbet, men havde problemer med økonomien i midten af 90’erne, og løbet i 1995, der vandtes af His Majesty med Stefan Melander, er det foreløbigt sidste International Trot, der er kørt.

Flere danske heste og kuske har været inviteret til at starte i løbet – bedst har Indus gjort det med en andenplads i 1989, hvor Kit Lobell vandt og Mack Lobell var nummer tre.

Året efter var Meadow Roland med Preben Kjærsgaard nummer tre bag franske Reve d’Udon og canadiske No Sex Please.

Distancen er løbet er 1 ¼ mile – det samme som Copenhagen Cup – 2011 meter.

Commander Crowe – der to gange tidligere har været i Canada for at starte i Breeders Crown i Canada, hvor han begge gange sluttede på en tredjeplads – er blandt deltagerne.

Nu får den 11-årige veteran-traver sin debut i USA, og møder bl.a. verdensrekordholderen og landsmanden, Sebastian K.

Otte heste er inviteret til at starte i lørdagens løb, og det er i alfabetisk rækkefølge:

Archangel (Credit Winner)

Arch Madness (Balanced Image) – han er 10 år nu

Bee a Magacian (Kadabra)

Commander Crowe (Juliano Star)

Market Share (Revenue)

Natural Herbie (Here Comes Herbie)

Not Afraid (SJ’s Caviar)

Sebastian K (Korean)

Not Afraid er med sine 400.000 dollars den hest i feltet, der har tjent mindst. Den trænes af Jimmy Takter og har i år vundet 6 sejre i 24 starter og sat rekord 1.09.2 på The Meadowlands.

For 14 dage siden slog den Arch Madness i et løb på Pocono Downs.

Lodtrækning om startpladserne sker tirsdag aften, lokal tid.

Om The International Trot har en fremtid kan være svær at spå om. Der er masser af storløb rundt om i Europa, og de amerikanske karantænebestemmelser for hingste nærmer sig det groteske.

Derimod er det lettere at komme ind med vallakker og hopper.

Commander Crowe var således kun i karantæne et enkelt døgn, inden han blev transporteret ned til Trond Smedshammer på White Birch Farm i New Jersey.