TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Bondo kan vinde Orsi Mangelli

af | 1. nov 2016 | Nyheder

Den danske travtræner Erik Bondo kan i eftermiddag føje endnu en fornem sejr til sin imponerende meritliste. Han træner storfavoritten, Unicka i det traditionsrige italienske storløb, Gran Premio Orsi Mangelli.

Som den eneste danske travtræner har Erik Bondo vundet Europas mest prestigefyldte løb, Prix d’Amerique.  Det var i 2003, hvor Abano AS sejrede.

Erik Bondo

Erik Bondo

Siden har Erik Bondo, som er professionel travtræner i Italien, vundet en række storløb i sit nye hjemland – bl.a. for tre uger siden, det italienske derby med den 3-årige hoppe Unicka (Love You).

Unicka passer utrolig godt til sit navn, for den smukke røde hoppe er  nærmest– unik!

Hun har hidtil startet 13 gange i karrieren, og har vundet 11 sejre og to andenpladser og har tjent omregnet næsten 3 millioner kroner.

Erik Bondo kørte Unicka i løb i begyndelsen af hendes karriuere. Foto La Maura

Erik Bondo kørte Unicka i løb i begyndelsen af hendes karriuere. Foto La Maura

Hun vandt det italienske derby overlegent i 1.12.2a/2100 m og hun går til start med Pietro Gubellini i sulkyen som den store forhåndsfavorit i eftermiddagens Gran Premio Orsi Mangelli på La Maura-banen i Milano.

¨Gran Premio Orsi Mangelli afvikles som et afdelingsløb, hvor der køres to indledende afdelinger, hver med blot syv heste til start.

Fra hver afdeling går de fire bedstplacerede videre til finalen, der er doteret med i alt 220.000 Euro, hvoraf vinderen får 100.000 Euro – 750.000 kroner.

Erik Bondo og Unicka er ikke løbets eneste danske islæt.

I samme indledende afdeling som Unicka starter Blackhawk, der er opdrættet af Bo Jondahl, og er efter Dream Vacation og den danske hoppe, Elegante Frøkjær. Blackhawk, der er hollandsk-ejet og trænet og skal køres af Robin Bakker.

i forsommeren viste Blackhawk meget flot form – bl.a. så blev den nummer to på Bjerke i juni i 1.11.7a/1609 m, men siden har formen været mere tvivlsom. Den har senest startet i tysk Breeders Crown den 25. september, hvor den sluttede uplaceret i 1.13.2a/1900 m.

I den anden indledende afdeling er svenske Diamanten (Adrian Chip) med Dominik Locqueneux favorit, Den floppede ganske vist fornylig på Solvalla, men det var den dag, hvor banen stod under vand. Ellers har Diamanten vist strålende form i Frankrig, hvor den bl..a har været nummer to til Dollar Macker i 1.12.6/2175 m volte.

Det er ikke så tit, der er dansk islæt i Gran Premio Orsi Mangelli, men det er sket.

I 1984 vandt Handybus med Preben Kjærsgaard efter tre spændende heats, og i 1998 var C Tøj Frøkjær med Birger Jørgensen målfotoslået af Conway Hall til andenplads – og foran Varenne!

Lidt nostalgi. Udvendige C Tøj Frøkjær med Birger Jørgensen var manglede en mulespids i at vinde Orsi Mangelli-løbet i 1998. Foto La Maura

Lidt nostalgi. Udvendige C Tøj Frøkjær med Birger Jørgensen var manglede en mulespids i at vinde Orsi Mangelli-løbet i 1998. Foto La Maura

I 2000 var Esterel Sunset med Steen Juul nummer tre, hvor Abano AS med sin daværende træner Peter Strooper vandt foran Marco Abb.

Løbene i Milano starter kl. 13.00 og programmet indledes med et løb for 2-åringer, hvor Erik Bondo starter favoritten Vampire Dany (Conway Hall) med Enrico Bellei. Den har startet fire gange og vundet tre sejre.

De to indledende afdelinger i Orsi Mangelli afviklessom 2. og 3. løb med start hhv. klokken 13.30 og 14.00.

Finalen køres klokken 16.35 som 8. løb. Consolation som 7. løb klokken 16.05.

Orsi Mangelli Filly – 6. løb klokken klokken 15.25 – her starter Etik Bondo 2 Ultramar Bi (Equinox Bi) med Bjørn Goop, der er outsiderbetonet.

Baneprogrammet til La Maura kan downloades på dette link – klik her

Vi vil senere lægge et link op, således interesserede kan følge løbene live.