TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Bo Westergaards hesteejere presses

af | 15. aug 2016 | Nyheder

Uanset udfaldet af Bo Westergaards dopingsag kan hans hesteejere, der har potentielle Derby eller Kriterium-deltagere blive presset til at flytte deres heste fra Westergaard for at sikre at hestene kan starte i løbene.

Det har taget alt for lang tid at få berammet en dato for behandling i den norske Løbsdomstol af Bo Westergaards dopingsag fra april 2015, og da det er nu sket, kan det komme til at gribe ind i såvel Norsk Trav Derby som i Norsk Trav Kriterium.

Bo Westergaard.  træner Photo Lavec Foto Eirik Stenhaug

Bo Westergaard.  Foto Eirik Stenhaug

Bo Westergaards sag er berammet til at blive behandlet mandag den 5. september, og domsafsigelse ventes to-tre dage senere.

Da Skandinavisk Doping Komite allerede i fjor offentliggjorde deres syn på sagen og anbefalede en inddragelse af Bo Westergaards trænerlicens i tre år, har bekymrede norske hesteejere rettet hevendelse til det norske centralforbund (DNT) for at få at vide, hvad en evt. inddragelse af Bo Westergaards trænerlicens ville medføre.

DNT har derfor udsendt nedenstående pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at uanset om en hest er kvalificeret til start til ”Klasseløbsfinalerne” (det er Derby og Kriterium), så skal den være optaget på en træningsliste senest sidste hverdag før startmelding – og sidste hverdag er fredag den 9. september.

Og hvis Bo Westergaard dømmes inden da, så har han ingen trænerlicens.

Bo Westergaard træner flere af de fremtrædende kandidater til såvel Derby som Kriterium.

Her følger pressemeddelelsen i dens fulde ordlyd

Hvilke konsekvenser vil en eventuell fellende dom, der Westergaards lisens blir inndratt, kunne få for de av stallens hester som har kvalifisert seg for en Klasseløpsfinale?

DNT har, i forbindelse med Domskomiteens behandling av saken mot Bo Westergaard, mottatt henvendelser vedr. hvilke konsekvenser en eventuell fellende dom, der Westergaards lisens blir inndratt, vil kunne få for hester som har kvalifisert seg for en Klasseløpsfinale. 

I henhold til DNTs Løpsreglements § 7-3 skal hesten fylle krav til startberettigelse ved innmeldingsfristens utløp. For å være innmeldingsberettiget til travløp, stilles det krav til at hesten er registrert på treningslisten til den person som har treneransvaret for hesten, jfr. DNTs Lisensbestemmelsers kapittel om «Trenerlister». Hesten skal være registrert på vedkommende treners treningsliste senest siste virkedag før innmeldingsfristens utløp, jfr. DNTs Lisensbestemmelsers kapittel om «Felles krav for alle trenerlisenser».
Innmeldingsfristens utløp til samtlige Klasseløpsfinaler 2016 er mandag 12.september 2016 klokken 08.30. Siste virkedag før vil da være fredag 9.september, innen klokken 15.00.

Hester som på dette tidspunkt ikke er registrert på treningsliste til den person som har treneransvaret for hesten, vil ikke kunne delta i en finale søndag 18.september 2016, selv om hesten har kvalifisert seg, og/eller oppfyller øvrige vilkår for deltakelse i travløp.
Ved registrering av eventuelle trenerendringer, kan DNT kreve dokumentasjon for at trenerskiftet er reelt og i tråd med DNTs Lisensbestemmelser.
Rettsmøte for behandling av ovennevnte sak er berammet til mandag 5. september. Domsavsigelse i saken er ventet 2-3 dager senere