Bliver det norsk?

10 år efter Steinlager vandt Oslo Grand Prix, er der i eftermiddag store chancer for at det atter kan blive en norsktrænet hest, der skal hyldes for sejren i millionløbet.Oslo-Grand-Prix-2015

Bredden mangler m̴ske i norsk travsport, men toppen Рden er der!

Mens de danske deltagere i årets Copenhagen Cup var løbets tre mindst spillede heste, så er billedet totalt anderledes i Oslo Grand Prix, hvor de tre norske deltagere er blandt favoritterne.

Det norske fagblad, Trav og Galopp-Nytt tipper således BBS Sugarlight som vinder med Papagayo E som tredje og Support Justice som outsider. Kun Vincennes af de udenlandske deltagere har fundet vej til tipsrammen.

For nogle måneder siden troede alle, at Support Justice (Kadabra) med Geir Vegard Gundersen skulle være det stærkeste hjemme-kort, men i såvel Olympiatravet som i både Copenhagen Cup og Elitloppet rakte den ikke til.

BBS Sugarlight med en jublende Peter Untersteiner skærer målstregen som sikker vinder vaf Olympiatravet. Foto Kanal 75

BBS Sugarlight indledte sæsonen med en tvivlsom indsats på Momarken, hvor den nok havde problemer med at finde rundt i svingene.

Det havde den til gengæld ikke 14 dage efter i Romme, hvor den efter at have siddet i dødens den sidste kilometer blev nummer to til On Track Piraten, og tre uger senere blæste den så banen rundt på Åby, og vandt Olympiatravet på en særdeles besnærende måde.

Derefter gjaldt det Copenhagen Cup, hvor BBS Sugarlight heller ikke fandt sig tilpas med banen inden den leverede et par gode løb i Elitloppet, hvor den først sad fast på en tredjeplads og det gentog sig i finalen, hvor den sluttede på en femteplads.

BBS Sugarlight (Super Light) er svenskfødt, men norsk ejet og trænet – akkurat som Steinlager var det for 10 år siden.

Halmstadtræneren Peter Untersteiner er fast kun på BBS Sugarlight og kan vinde sit største internationale løb i eftermiddag.

5-årge Papagayo E (Coktail Jet) har været en af sin årgangs allerbedste heste og vandt Kriteriet, men svigtede som storfavorit til 16:10 i derbyet, hvor den blev nummer fire.

I år har den lavet nogle fornemme præstationer efter hårde løb, hvor den har vundet i 1.11.5a/2140 m og 1.11.7m/2040 m og senest været nummer tre i 1.09.5 på en god afslutning, hvor Mosaique Face vandt i 1.09.0.

Mosaique Face (Classic Photo) er også med i dagens felt, men har trukket spor 10 og det er næppe nogen fordel for den, der har gået langt sine bedste løb fra spidsen.

Univers de Pan med Philippe Daugeard vandt en sikker sejr i Oslo Grand Prix. 2014 Foto Gerard Forni

Sidste års vinder, franske Univers de Pans (Kenya du Pont) med Philippe Daugeard er nu taget til Oslo for at lede efter sidste års flotte form.

Tror dog ikke at den finder den i eftermiddag!

Men en anden fransk hest kan snyde de norske stjerner for sejren, nemlig Ustinof du Vivier (Look de Star) med Eric Raffin.

Den tabte en gummi-boots i starten i Elitloppet og galoperede ind i første sving, men viste utrolig hurtighed fra start.

Holder den balancen på så er den med i kampen om førstepræmien på 1.5 mio. kroner

Der kan spille til hele løbsdagen i Oslo i DanToto, der kun har Bjerke på programmet.