TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Bliver der banerekord?

af | 10. feb 2019 | Nyheder

Det hører til sjældenhederne at en absolut banerekord i vore dage kan overleve så længe som det er tilfældet med banerekorden på Vincennes. Den er sat i 2007!

I 2007 vandt Kool du Caux med Franck Nivard i 1.09.8a/2100 m – og hidtil har ingen været i nærheden af den notering.

I fjor sejrede Belina Josselyn i Prix de France i 1.10,2a/2100 m – og det er den næsthurtigste vindertid i løbets historie.

Lørdag eftermiddag vandt den italienske 7-årige hoppe, Tessy d’Eté med Franck Nivard i 1.10.3a/2100 m – og hun er trods alt ikke i samme klasse, som de heste, der i eftermiddag mødes i Prix de France!

Så banelegemet på Vincennes er i perfekt stand.

Men desværre ser vejrguderne ikke ud til at skulle spille med!

Byger og 11 grader som vgejrudsigten siger, indbyder ikke just til et rekordløb, men det er et felt med tre toptunede forgrundsfigurer, der mødes i eftermiddagens 6. løb, Prix de France med start klokken 16.25.

Og de tre er: Bold Eagle – Belina Josselyn og Readly Express – rangeret som jeg tror de kommer i mål.

Selv om Bold Eagle skuffede og kun sluttede på en sjetteplads i Prix d’Amerique, så er han absolut en hest, der skal regnes i eftermiddag.

Det blev umuligt at tage de meter ind han satte til i en start, som kusken Franck Nivard mente blev kaldt tilbage – og når ydermere Belina Josselyn afsluttede de sidste 500 meter efter 1.06.8 – ja, så er der jo tydeligt for enhver, at ingen hest kunne hale noget ind på hende.

Distancen i Prix de France passer Bold Eagle – han har vundet sine tre sidste starter på distancen og i fjerdesidste start var han knebent slået af Belina Josselyn – det var i Prix de France i fjor.

De to foregående år vandt Bold Eagle lette sejre i hhv. 1.10.7 og 1.10.9.

Danmark er repræsenteret i Prix de France ved Uza Josselyn, som nok har større fordel af eftermiddagens distance end da hun var ude i Prix d’Amerique over 2700 meter, men rækker næppe til en topplacering,

DanTotos V5-spil til Vincennes i eftermiddag starter ved 3. løb og er boostet med 16.118 kroner forlods i puljen, ligesom man har en gevinstgaranti på 50.000 kroner til en enlig vinderkupon med alle fem rigtige.

Udover Prix de France, hvor der køres om 350.000 Euro i samlet præmiesum, afvikles montéløbet, Prix des Centaures med en samlet præmiesum på 200.000 Euro.

Løbet er udskrevet for 4,5 og 6 årige heste heste med 4-åringerne 25 meter foran de andre.

Der ligger til sejr til Fado du Chene (Singalo)med Paul-Phiippe Ploquin, der i sine to sidste starter har fløjet banen rundt og vundet suveræne sejre – senest i 1.12.1/2175 m – altså på dagens aktuelle distance. Og det var med mersmag – nummer to, File Gin løb 1.14.0!!

Fado du Chene er et godt vinderbud, og det samme er Erminig d’Oliverie med Franck Nivard  i 5-års hoppeløbet, Prix Jean Le Gonidec over 2700 meter, doteret med 100.000 Euro.

Med sejr kan denne Scipion du Goutier-datter passerer millionen i Euro i indkørte præmier!