Bitten forsvarer titlen

Når DM for amatørkuske lørdag den 25. juni afvikles i Aalborg skal Aarhus-pigen Bitten Jensen forsøge at genvinde titlen

Der bkev ikke taget hensyn til at Bitten Jensen er en pige, da hun vandt DN i fjor. Her tog Emil Mæhliesen og Sune Hansen hende under behandling. Foto FDT

Der blev ikke taget hensyn til at Bitten Jensen er en pige, da hun vandt DM i fjor. Her tog Emil Mæhliesen og Sune Hansen hende under behandling. Foto FDT

4 kvinder og 12 mænd skal dyste om titlen, Dansk Mester for amatørkuske på NKI Racing Arena i Aalborg næste lørdag.

De 16 deltagere skal hver køre i tre løb, og den der samlet flest points, er ny dansk mester.

Her er de 16 deltagere:

DM-deltagere-2016

I hvert løb giver der points efter denne skala: 13-11-10-9-8-osc.

Der gives minus 1 eller minus 3 points ved bøder .- 0g minus 3 points ved grovere forseelser.

I tilfælde af pointlighed, er det den kusk med de bedste placeringer, der vinder.

FDT, der arrangerer DM-konkurrencen håber at hesteejere og trænere vil bakke op om DM-løbene, hvor der er en førstepræmie på 10.000 kroner og i øvrigt  er syv præmier og intet indskud. Desuden udbetales der 600 kroner i transporttilskud til uplacerede heste.