TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Belle Bellissima France

af | 22. jan 2017 | Nyheder

Den 6-årige hoppe Bellissima France med Matthieu Abrivard i sadlen vandt sikkert verdens største monteløb, Prix de Cornulier på Vincennes søndag eftermiddag. Men selv om hun er fransk er der meget amerikansk blod i Bellissima France.

For fjerde år i træk blev dte til hoppe-sejr i Prix de Cornulier.

To sejre til Roxane Griff og Scarlet Turgots sejr i fjor, blev søndag eftermiddag fulgt op af travsportens nye monté-dronning, den 6-årige Bellissima France (Blue Dream) redet og trænet af Matthieu Abrivard.

Jublende passerer Matthieu Abrivard på Bellissima France målstregen i Prix de Cornulier. Foto Gerard Forni

Jublende passerer Matthieu Abrivard på Bellissima France målstregen i Prix de Cornulier. Foto Gerard Forni

Matthieu Abrivard bragte for alvor sin hest ind i kamopen med 600 meter tilbage . foran var det sidste års nummer tre Attentionally med Dabid Thomain, der var førende fulgt af Vaiilant Cash og Astor de Queene.

Også Torande du Digeon med Rric Raffin var godt med, og det var faktisk den der lignede en vinder på opløbshjørnet, hvor den rykkede fri af konkurrenterne.

Men Bellissima France fangede udbryderen og gik forbi til sikker sejr i 1.13.0/2700 m – samme tid til Tornade du Digeon, mens løbets favorit, Bilibili med Alexander Abrivard kom susende til slut og tog tredjepladsen i 1.13.1., Der var hård kamp om fjerdepladsen som Attentionally klarede kort foran Bird Parker.

Det var fjerde gang Matthieu Abrivard vinder Prix de Cornulier – han vandt løbet tre gange på Jag de Bellouet.

Der var fjerde sejr i træk til Bellissima France, der med førstepræmie på 315.000 Euro nu har tjent 958.330 Euro.

Og som kun seks år gammel ligger der mange penge og venter på hende endnu.

Bellissima France er en ”Trotteur Francais” . men hun er faktisk næsten ligeså meget en amerikansk traver i sin afstamning, som hun er fransk!!

Ifølge Blodbanken.nu er Bellissima France 50,06% franske og 49,94% amerikansk!!

Så det er jo faktisk fifty-fifty!

Hendes fader er den franske hingst Blue Dream, som har amerikanske Pershing som fader!

Svenskejede Pershing, der jo i flere år var championhingst i Sverige, var det muligt at bruge i Frankrig i nogle år – den har faktisk 23 franske afkom, af hvilke de 21 kvalificerede sig til løbsdeltagelse og de 18 kom til start i løb!

Blue Dream var den bedste af disse, idet den tjente 620.370 Euro i træning hos Philippe Allaire.

Bellissima France er Blue Dreams klart bedste afkom.

Den franske hoppe Quanta Rosa Sun er moder til Bellissima France. Hun er efter Kiwi (Coktail Jet), og har blot tre afkom, hvoraf de to har startet. Det er udover Bellissima France hingsten Captaine France (Modern Jazz) 1.13.8 – 114.420 Euro.

I Quanta Rosa Sun’s afstamning finder vi såvel Super Bowl som Speedy Crown!!

Så såvel på fadersiden som på modersiden er der Star’s Pride-blod! (Pershing er efter Nevele Pride v. Star’s Pride – Super Bowl ved Star’s Pride)

Og så taler de franskmænd så meget om den ”franske traver”!!

I dagens andet store montéløb, Prix Camille de Wazieres  vandt favoritten Dollar Macker (Saxo de Vandel) overlegent for Yoann Lebourgeois i 1.12.7/2175 m volte.

Dollar Macker, der trænes af Phillippe Allaire var tidligt i spids, og blev der let løbet ud. Næstfavoritten Dragon du Fresne med Alexander Abrivard kom dårligt fra start og sluttede på en skuffende femteplads i feltet på syv.

Dollar Macker er lidt mere fransk end Bellissima France – han er nemlig 57,87% fransk og 42,13% amerikansk.

Dollar Macker er avlet på 4 x 4 Armbro Goal!