Aron the Baron vandt på Enghien

Efter glimrende kørsel af Eric Raffin kunne Panamera Racings Aron the Baron vinde en sikker sejr i Quintet-løb på Enghien lørdag eftermiddag. Team Juels Onceforall Face nummer syv i samme løb.

Aron the Baron vinder på Enghien . 10 Onceforall Face tager sidste præmie. Foto Scoopdyga

Efter Jean Michel Bazire har skåret ned på sin deltagelse i løbene, har Eric Raffin overtaget taktstokken i Frankrig og inden lørdagens løb havde han vundet 154 sejre og er klart førende foran Yoann Lebourgeois med 113 sejre.

Og at det ikke er en tilfældighed at Eric Raffin vinder mange løb, viste han lørdag eftermiddag bag den danske traver Aron the Baron (Västerbo Prestige).

På grund af en infektion havde Aron the Baron ikke startet siden den 8. juni, og køreordren til Raffin var klar: Giv hesten et roligt løb indvendigt og håb på det bedste.

Og det gjorde Eric Raffin.

Undervejs lå parret på en fjerdeplads i inderbanen, og her blev Raffin til cirka 150 meter før mål.

Da var der plads til at trække ud i banen, og da Aron the Baron fik frit løb var det let at speede forbi længe førende Calvin Borel med Marc Elias, der var løbets favorit.

Aron the Baron sejrede sikkert i 1.13.5a/2150 m foran Bamour med Matthieu Mottier i 1.13.6, mens Calvin Borel måtte se sig henvist til tredjepladsen i 1.13.7.

Løbets andet danske islæt, Sarah Bäckmans Onceforall Face, der trænes af Jeppe Juel og blev kørt af Matthieu Abrivard sad langt nede i feltet undervejs, men sluttede godt af og tog løbets sidste præmie i 1.13.9.

Syvendepræmien var på 580 Euro.

Der var 26.100 Euro – 195.000 kroner i førstepræmie til Aron the Baron og man havde satset på ham hos DanToto så var der et vinderodds på 16,20 og et pladsodds på 3,30 at hente!