TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Amerikanske auktionspriser!

af | 28. jul 2014 | Nyheder

Der var engang – og det handler ikke om eventyr, men om at jeg og nok mange andre her i Europa troede, at priserne på amerikanske travauktioner gav et retvisende udtryk for, hvordan markedet er! – Bullshit!- som de siger derover, når noget er helt forkert.

Det ser flot ud, når man i resultatlisten for søndagens auktion på The Meadowlands ser, at paceren Fancy Desire blev solgt for 196.000 dollars og hurtigtraveren Sevruga for 172.000 dollars.

Men de blev bare ikke solgt!

Og de er nok ikke de eneste, der optræder som solgte på auktionen uden at være det.

Nu jubler man over en fremgang på auktionspriserne på ikke mindre end 34.7% i forhold til i fjor – her må gennemsnitsprisen så have været 15.356 dollars.

Men igen – uden der her er taget højde for tilbagekøb.

Renser vi årets resultat, der opgives til at have en gennemsnitspris på 20.685 dollars for blot de to toppriser, som vi ved ikke blev solgt på auktionen, så får vi en gennemsnitspris på 17.700 dollars – ellers 14.4% mindre end det der opgives officielt.

Og det her er ikke noget enkeltstående tilfælde – sådan er det også med årings-auktionerne, hvor nogle plage bliver ”solgte” til overpriser for at promovere en hingst – eller for at pleje et ego.

Så amerikanske auktionspriser er noget man skal tage for, hvad de er!

Opblæste!!

Sevruga blev i øvrigt solgt efter auktionen for 160.000 dollars. Den starter på lørdag i finalen i Cashman Memorial på The Medowlands.

Du kan se resultatlisten fra Tattersalls-auktionen på The Meadowlands på dette link – klik her