TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ambitiøs storopdrætter

af | 22. dec 2017 | Nyheder

Den nordjyske pelsdyrsavler Finn Rasmussen er på rekordtid blevet en af Danmarks største travopdrættere med egen avlshingst.

Travhestene er stadig i undertal på Finn Rasmussens ejendom i Øster Vrå vest for Frederikshavn, hvor 7.000 minktæver fylder godt op i landskabet, men der har alligevel været fart på siden den nordjyske pelsdyrsavler for fem-seks år siden investerede i sin første følhoppe.

I dag står der således 22 følhopper på Stutteri Dings, hvoraf de 13 er i fol!

-Jeg er pelsdyrsavler, men har altid også godt kunne li’ heste og især avl, og så var der så mange penge i minkene, at jeg fik lyst til at begynde med at opdrætte heste, siger Finn Rasmussen.

-Jeg startede med et par dressurheste (Dansk Varmblod), der i starten var opstaldet hos Aalborg-træner Leif Nørbak og han fik mig efterhånden gjort interesseret i travhestene.

Blade Runner. Foto: KM FOTO

-Dressurhopperne har jeg stadig og vi har sidenhen fået bygget en stald med 21 bokse, så der er faktisk fyldt op – resten af hestene går i løsdrift.

-Jeg kunne godt li’ idéen med at man kunne sælge afkommene året efter på en auktion. Den første jeg solgte var Blade Runner (Orlando Vici-Prestige November) og det gav mig lidt blod på tanden, og så har det udviklet sig lidt. Jeg synes nok egentlig, at dressurhestene er de flotteste, men travplagene er (forhåbentlig) væk hvert år og dét aspekt tiltaler mig mest som opdrætter.

Finn Rasmussen er også leveringsdygtig i røde katte!

12 føl i år
Finn Rasmussen (54) har i år fået 10 travføl (syv svensk- og tre danskregisterede) og to Dansk Varmblod-føl.

-I starten brugte jeg efternavnet Dings til nogle af hestene, men syntes ikke rigtig at det klingede, så nu får de forskellige navne – tre af sidste års føl hedder f.eks. Elle Wild, Euro Pool og Euro Runner, siger Finn Rasmussen, som også har fået sin egen avlshingst.

-For omkring 1½ år siden købte jeg Donerail fordi jeg gerne ville prøve at ha’ min egen avlshingst. Desværre blev han pludselig ramt af en hjerneblødning og måtte aflives, men jeg har stadig noget frostsæd tilbage til to hopper, som jeg kan benytte næste år.

-For to måneder siden købte jeg så Classic Grand Cru, der står hos mig nu og det er så meningen, at jeg vil udbyde den til næste år. Jeg har også købt nogle hopper i Sverige; jeg ved ikke om det er nogle, der har haft svært ved at komme i fol, men nu prøver jeg at bedække dem med Classic Grand Cru og så må vi se. Det er planen, at han skal bedække en del af mine egne hopper, men foruden Donerail har jeg også nogle portioner sæd fra Like A Prayer, der skal benyttes.

-Jeg tror det hele bliver lidt nemmere når jeg har min egen hingst – det er derfor jeg har investeret i så mange hopper – og jeg håber selvfølgelig, at jeg får lidt succes, men ellers må jeg jo gå den anden vej og skære ned igen.

-Det ser måske lidt “mærkeligt” ud at jeg kun har bedækket 13 hopper i år, men dels har nogle af hopperne fået føl ret sent og er derfor ikke blevet bedækket igen, og dels har jeg efter bedækningssæsonen var slut, købt tre nye hopper, der ikke var blevet bedækket i år.

Stutteri Dings følhopper:

Svensk registrerede:
Ballantines Finest (Alf Palema)
Crunch Ås (Credit Winner) – i fol v/Broadway Hall
G.K. Uritza (Enjoy Lavec)
Global Java (Supergill) – i fol v/Like A Prayer
Hello Dolly (Lindy Lane) – i fol v/Broadway Hall
Highland Queen (Fast Photo) – i fol v/Andover Hall
Kachina Hall (Broadway Hall) – i fol v/Like A Prayer
Querida Frontline (From Above) – i fol v/Like A Prayer
Rydens Ichy (Enjoy Lavec) – i fol v/Donerail
Saltwater Taffy (Enjoy Lavec)
Save The Earth (Super Arnie)
Staro Fall In Love (Love You)
Staro High Heels (Conway Hall) – i fol v/Donerail
Unforgettable Face (Revenue) – i fol v/Like A Prayer
Wal Di Fiemme (Center Field) – i fol v/Like A Prayer
Too fat for Credit (Credit Winner)(nyindkøbt)

Norsk registreret:
The Sorceress (Muscles Yankee) – i fol v/SJ’s Caviar (nyindkøbt)

Tysk registreret:
Chillida (Daguet Rapide)(nyindkøbt)

Dansk registrerede:
Prestige November (General November) – i fol v/Uncle Peter
Yankee Daydreamer (Muscles Yankee) – i fol v/SJ’s Caviar
Honey  C N (Axwill)
Come Easy Dings (Quite Easy U S)