TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂĄ facebook

Alternativ trænervirksomhed

af | Nyheder

Leif Nørbak er stadig professionel travtræner, selvom man kun sjældent ser hans heste i løbene, men den 59-årige Aalborg-træner har også gang i flere andre aktiviteter. 

Leif Nørbak blev for alvor kendt i travdanmark, da han i 1997 startede som manager for Flemming Jensen, der dengang som nu havde fuld gang i karrieren. Senere gik de to nordjyder hver til sit og Leif indløste selv trænerlicens, men han har aldrig helt formĂĄet at komme op pĂĄ samme niveau som “Ismanden”.

Det har derfor været nødvendigt at tænke kreativt og i dag favner Leif Nørbaks forretning rimelig bredt.

-Da det var på sit højeste omkring 1999/2000 havde vi ca. 110 heste på gården, men mange af boksene var transportable og dem tog Flemming senere med, da han købte sin nuværende ejendom i Hjallerup, indleder Leif Nørbak, som i dag har plads til 55 heste på stutteriet.

-Vi har i dag “kun” 55 bokse og pt. 39 heste opstaldet, sĂĄ der er plads til flere, men vi har nu nok at se til i hverdagen.

-Det er jo sĂĄdan, at nĂĄr man ikke deltager sĂĄ meget i løbene, fĂĄr man sjældent nye heste i træning og sĂĄ er det svært at fĂĄ en forretning til at fungere. Heldigvis har mine kollegaer været flinke til at støtte op som os, efter samarbejdet med Flemming Jensen stoppede. Jeg plejer at sige, at vi tilbyder et wellness-ophold sĂĄ de kommer pĂĄ dupperne igen, og vi har gennem ĂĄrene haft mange heste stĂĄende for andre trænere – senest Jan Dahlgaard.

-Vi har jo fĂĄet opbygget et stort netværk gennem ĂĄrene og i dag har vi bĂĄde danske, svenske og norske kunder. Vi har selv seks følhopper og derudover 14 fremmede følhopper, bl.a. seks for Henning Scharstein, som fĂĄr dem hjem nĂĄr han er færdig med ombygningen pĂĄ sit nye stutteri. Vi har for nylig ogsĂĄ fĂĄet en hoppe fra Per Henriksen i Canada – det er der vist ikke sĂĄ mange danske stutterier, der gør.

Paquita des Bordes med sit hoppeføl e. Credit Winner

Leif Nørbak driver “Stutteriet Nørbak  – Træningscenter og Hestepension” sammen med sin kone og parrets datter og svigersøn, og sammen har familien som nævnt seks følhopper.

-Paquita des Bordes (fr)(Figaro de Talonay) har i ĂĄr fĂĄet et hoppeføl efter Credit Winner og gĂĄr nu til The Bank, Keystone Bianca (us)(Lindy Lane) har fĂĄet et hoppeføl efter S J’s Caviar og gĂĄr nu til Andover Hall, mens Giralda Boko (se)(Muscles Yankee) gĂĄr til Tobin Kronos – det er første gang hun bliver bedækket, fortæller Leif Nørbak.

-Derudover har vi leaset tre hopper af svenske Global Farm – Mauna Loa, Montage og Global Theory – hvoraf de to fĂĄr føl senere i ĂĄr. Leasingaftalen gĂĄr ud pĂĄ, at vi skal benytte deres hingste og Global Farm stĂĄr som opdrætter af føllene, som vi sĂĄ til gengæld har fuld rĂĄderet over.

Klargøring af auktionsplage
En anden del af Leif Nørbaks virksomhed er klargøring af auktionsplage.

-Vi får normalt føllet når det bliver taget fra moderen og lærer det at blive håndteret, og så skal det selvfølgelig ligne et glansbillede når det kommer på auktion, siger Leif Nørbak.

-Det synes jeg selv vi har haft fin succes med; forrige ĂĄr solgte vi f.eks. Don Cruzado (hingst e. Crazed-Paquita des Bordes) pĂĄ den svenske Kriterieauktion for 375.000 SEK og i fjor kostede lillebroderen Exotic Muscles (h. e. Muscles Wiking BR) 100.000 SEK pĂĄ samme auktion, sĂĄ noget mĂĄ vi jo kunne.

Don Cruzado

-På nuværende tidspunkt har vi kun fire plage gående, men tidligere har vi haft op til otte og på længere sigt tror jeg vi får endnu flere, i og med at mange af de føl, der bliver født heroppe, opdrættes med salg for øje.

-Jeg er glad for at vi har fundet denne her niche; det er svært nok at være travtræner i Danmark – og vores Facebook-side (KLIK  HER), som Line har lavet, giver faktisk rigtig god respons især fra Norge. Indrømmet, jeg troede ikke meget pĂĄ det pĂĄ forhĂĄnd, men det er altsĂĄ det der duer og jeg mĂĄ virkelig ta’ hatten af for idĂ©en.

Leif Nørbak har gennem ĂĄrene ogsĂĄ haft flere avlshingste stĂĄende, men pt. fungerer stutteriet bare som “feriekoloni” for den svenskfødte, men norskejede avlshingst Gentle Tilly, der i begyndelsen af april vendte hjem til Norge efter endnu et ophold i det nordjyske.

-Det er fjerde år vi har haft ham stående; han får lov til at gå her og slappe af mellem bedækningssæsonerne og det trives han tilsyneladende fint med, siger Leif Nørbak.