TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Adfærdskodeks om matchfixing

af | 7. feb 2019 | Nyheder

Dansk Travsports Centralforbund og Dansk Galop har udfærdiget et adfærdskodeks om matchfixing i i forbindelse med hestevæddeløb.

Det er af største betydning, at afviklingen af trav- og galopløb sker på så reelt et grundlag som overhovedet muligt, således at mistanke om uærlig kørsel eller ridt ikke opstår.

Personer, der gør indskud til løb på danske hestevæddeløbsbane skal kunne gøre det i tillid til at afviklingen af løbene foregår i henhold til såvel Dansk Travsports Centralforbunds Løbsreglement og Dansk Galops Væddeløbsreglement.

På hjemmesiden trav.dk skriver DTC bl.a.

Alle ryttere, kuske og trænere, som har licens udstedt af DTC og Dansk Galop samt officials er omfattet af nærværende kodeks og regler fastsat i Travkalender Nr.1 for DTC og Dansk Væddeløbsreglement.

Anmeldelses- og vidnepligt

Det er et fælles ansvar, at reglerne overholdes. Det er en grundlæggende kerneværdi, at alle hestevæddeløbssportens aktører er samarbejdsvillige og ærlige, når der rejses tvivl om, hvorvidt en konkurrence er foregået på fair vilkår og uden, at nogen har snydt.

Derfor har alle pligt til at underrette DTC og Dansk Galop, hvis de får kendskab til eller har grund til at antage, at reglerne er overtrådt. Man har ligeledes pligt til at møde op og tale sandt, hvis man bliver bedt herom i forbindelse med afklaringen af en sag.

Sanktioner

Konsekvenserne af en overtrædelse af reglerne er fastsat i Travkalender Nr.1 for DTC og Dansk Væddeløbsreglement, og sanktionen kan være inddragelse af pengepræmie, idømmelse af bøde samt permanent eller tidsbegrænset udelukkelse fra hestevæddeløbssporten.

Læs hele indlægget på dette link – klik her