TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Årets bedste sejr

af | 14. dec 2018 | Nyheder

Donatello Garbo leverede en stærk indsats i søndags på Lunden og får måske endnu en start inden en velfortjent juleferie.

Mens Kriterievinderen Diamondwind og størsteparten af årgangens øvrige topheste er sendt på vinterferie, er Donatello Garbo stadig i fuld gang og selvom der ikke er nogle aktuelle planer, er Wishing Stone-sønnen endnu ikke sendt definitivt på vinterferie. 

-I søndags lavede jeg lidt sjov med, at han skulle ud i et amatørløb næste gang med mig selv i vognen, men det skal han selvfølgelig ikke, siger Donatello Garbos ejer og træner, Århus-amatøren Lindhardt Jensen. 

Lindhardt Jensen sammen med Donatello Garbo og René Kjær efter sejren i Dansk Avlsløb. Yderst til venstre ses hestens opdrætter, Jens Ulrich Nielsen. 

-Han imponererede mig virkelig i søndags. Nu har vi jo afsluttet sæsonen for årgangsløbenes vedkommende, men jeg vil næsten sige, at det var den bedste sejr nogensinde. Han beviste hvor god han er og jeg var sgu stolt på hestens vegne. 

-Der var jo mange, som syntes, at det var forkert at starte Donatello Garbo i 3-årsløbet på Lunden – det var næsten at misbruge ham at starte ham med 60 meters tillæg, men jeg syntes bare han fik bevist, at der er forskel på ham og nogle af de andre de andre gode heste i årgangen. 

-Det er muligt jeg prøver at finde en anden opgave til ham. Det er nu ikke fordi pengene ikke har noget betydning for mig, men de har en vis værdi og jeg har da også hestene for at tjene penge. Derfor overvejer jeg lige hvad jeg gør mht. Donatello Garbo. 

Den letteste hest i stalden
Lindhardt Jensen har pt. 11 heste på træningslisten og beskriver Donatello Garbo soom “den letteste hest i stalden”. 

-Han er en helt speciel hest; man kan gå med ham i en grime og lukke ham ud i folden sammen med de andre, selvom han er hingst, og han er fuldstændig ligeglad med, at vi tager til Århus eller til København eller Malmø – men det er vel også den slags ting, der kendetegner en klassehest, siger Lindhardt Jensen. 

Donatello Garbo. Foto Martin Timm Halmstav

-Donatello Garbo i meldt i alle årgangsløbene som 4-års og hvis han undgår skader, er jeg da sikker på, at han fortsat kan markere sig blandt de tre bedste i årgangen.

-Han har trods ikke haft det lige let i år i løbene, hvor han ofte er blevet enten sat af i sporene eller havnet i dødens, og alligevel har han været med fremme de fleste gange. 

En ære at blive nomineret
Efter en sæson med fem sejre og 382.000 kroner i indkørte præmier er Donatello Garbo naturligvis nomineret som “Årets 3-åring” ved Hestesportens Galla i januar måned, hvor Lindhardt Jensens Derbykandidat skal op mod Kriterievinderen Diamondwind og Jydsk 3-årings Grand Prix-vinderen Da Vinci Peak. 

Samtidig er DTC-formand selv nomineret i kategorien Årets Amatørtræner, hvor der er lagt op til en spændende “duel” mod Peter Rudbeck, der har vundet titlen tre gange tidligere – senest i 2015. 

-Det er ikke noget jeg har gået og tænkt over, men jeg er selvfølgelig stolt over at være blevet nomineret; det betyder jo, at der er lagt mærke til det arbejde, man går og laver, siger Lindhardt Jensen, som kan glæde sig over et forrygende år, hvor staldens heste har vundet 18 løb og 760.000 kr.

-Foruden Donatello Garbo har flere af mine andre heste også gået ganske fornuftigt, bl.a. Donato Hyrdehøj og Armani Hyrdehøj, der begge har tjent over 100.000, samt Bellman, der trods alt har vundet 84.000 kroner i år, selvom det kun er et års tid siden, staldpigen sagde til mig, at hun syntes den skulle aflives!

Også i Top 10
Lindhardt Jensens anden 3-åring, Donato Hyrdehøj (From Above US), indeholder – endnu – ikke samme klasse som Donatello Garbo, men har trods alt formået at markere sig fint i år med sejr i bl.a. Jydsk 3-årings Grand Prix Consolation.

Donato Hyrdehøj flankeret af Lindhardt Jensen, Kaj Jensen og Rene Kjær efter sejren i Jydsk 3-årings Grand Prix Consolation. Foto Ole Hindby

-Donato Hyrdehøj er lidt senere udviklet og vokser faktisk stadig, men jeg har da forventninger om, at han også kan gøre sig bemærket næste år. Han har haft en lidt længere pause og kommer ikke mere i år, siger Lindhardt Jensen.

-Storebror Armani Hyrdehøj (Great Challenger) er blevet behandlet efter en skade og trængte til en pause. Han er ved at være klar igen og kommer til start først i det nye år. Det samme gælder Theodore Garbo (From Above), der også har været behandlet. 

Lindhardt Jensen har endelig også tre 2-åringer i stalden, hvoraf kun Elton H (From Above US) har startet. Hesten var senest nummer to i I.C. Tvede Memorial i tiden 1.18,7a/2000 meter – kort slået af Euro Dream. 

-Elton H indeholder et vist potentiale til trods for, at han er ret stor, men From Above US avler virker nogle heste med et godt trav og et fint sind. Det er også en hest, jeg har lidt forventninger til, siger Lindhardt Jensen, som inden for en overskuelig fremtid forventer at ha’ staldens to andre 2-åringer klar.

-Entré Hyrdehøj (From Above U S) er en fin hoppe, som jeg godt tilfreds med. Hun har været på banen og er klar til prøveløb. Emma D (From Above US), der er lillesøster til C D, er ikke så stor, men ligner faktisk en hingst og kan løbe stærkt ad h…… til. Jeg håber at ha’ hende klar til Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix næste år.