TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Årets hurtigste til Elitloppet?

af | 21. maj 2015 | Nyheder

Hvis man er Europas hurtigste travhest i 2015 – er det så nok til at få en plads i Elitloppsfetet? Ja, det spørgsmål venter ejerne og træneren af Royal Fighter i spænding på at få besvaret, efter hesten i aftes vandt i 1.09.8 på Solvalla.

Royal Fighter levede op til sit navn, da den vandt i 1.09.8 på Jenny Tillman på Solalla i aftes. Kanal 75.

Royal Fighter levede op til sit navn, da den vandt i 1.09.8 på Jenny Tillman på Solalla i aftes. Kanal 75.

 

Solvallas sportschef Markus Myron er ved at skal have brikkerne på plads til Elitloppet.

I skrivende stund er 11 heste officielt indbudt og har takket ja – senest er den franske Univers de Pan med Philippe Daugeard inviteret efter sin tredjeplads i Finlandia Ajo i søndags.

Derimod har der ikke uventet været afbud fra den franske Aladin d’Ecajeul, der floppede sidste onsdag og efterfølgende viste sig at være syg.

Træneren Sebastian Guarato har dog en anden kandidat i sejrshesten Ustinof du Vivier (look de Star), der har vundet sine fire sidste starter meget overbevisende – bl.a. næstsidste start i fornemme 1.12.4/2700 m. Ustinof du Vivier starter i morgen aften på Vincennes over 2100 meter auto – resultatet af denne start bliver selvfølgelig afgørende for, om der kommer en invitation eller ej til den.

Endnu mangler Stefan Melander at give besked om hvorvidt både Nuncio og Digital Ink starter. Den besked skal han give senest i morgen.

Nuncio har ikke startet siden den vandt for 14 dage siden, hvor den ikke imponerede og Digital Ink, der var vinterens store sejrssluger i Gulddivisionen, har ikke startet siden 28. marts.

Men tilbage til Royal Fighter, med Jenny Tillman, der leverede en heroisk indsats i Meadow Roads Løp på Solvalla i aftes.

Løbet blev indledt med en duel om spidsen mellem indvendige Royal Fighter (Varenne) og udvendige Quick Fix med Lutfi Kolgjini. De første 500 meter blev afviklet efter 1.05.9 og kilometeren efter 1.08.9 fortsat med Quick Fix pressende udvendigt.

Den havde fået nok med 500 meter tilbage og opløbssvinget rundt tog Royal Fighter afstand fra feltet.

Selv om den gik i lidt i stå op mod mål, så sejrede den sikkert i 1.09.8 foran en godt afsluttende Daley Lovin med Daniel Reden i 1.09.9 – lidt tilbage tog Global Money med Robert Bergh tredjepladsen i 1.10.2.

Og Quick Fix blev træt og sluttede næstsidst i 1.11.5.

– Vi er klar til Elitloppet, hvis vi får en invitation, siger Per K. Eriksson, der har matchet stalden stjerne frem mod Elitloppet.

Der er dog flere, der vil være med i Elitloppet.

De starter på lørdag på Gävle, hvor Elitloppsemner som Mosaique Face Knows Nothing, Harry Haythrow, Creatine, Papagoyo E og Panne de Moteur skal gøre deres hoser grønnne i håbet om en invitation.

Maven starter der også, men hun er allerede inviteret.

I skrivende stund er følgende inviteret og i princippet klar til Elitloppet:

Hest – træner
Timoko – Richard Westerink
Maven – Jimmy Takter
On Track Piraten – Hans R Strömberg
Digital Ink – Stefan Melander
Wind Of The North – Daryl Bier
B.B.S.Sugarlight – Fredrik Solberg
Support Justice – Geir Vegard Gundersen
Nahar – Robert Bergh
Voltigeur de Myrt – Roberto Donati
Magic Tonight – Roger Walmann
Univers de Pan – Philippe Daugeard