TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Åbent Kriterium

af | 24. sep 2017 | Nyheder

Dansk Trav Kriterium 2017 bliver en åben affære med seks reelle vinderchancer. 

Med en vindertid på 1.13,0a/2000 meter – ensbetydende med ny dansk rekord for 3-årige hingste/vallakker på normaldistancen – var Cuba Libre Ice klart hurtigst i søndagens tre åbne Kriteriumsprøver, men både Close To Heaven, Come On Hugo, Captain Morgan, Confidence og Cult Egedal har alle også kapacitet til at være med på stregen i Dansk Trav Kriterium, der køres søndag den 8. oktober på Lunden.

Intet er således afgjort på forhånd i en årgang, der ikke indeholder én overlegen stjerne i stil med Winston Sisa, men flere meget talentfulde heste – og som i Hoppe Kriteriet kan startsporene blive meget afgørende for udfaldet.

Både Close To Heaven og Captain Morgan imponerede fra spids, og sidstnævntes vindertid (1.15,6a/2000 meter) skal man nok ikke lægge så meget i. Jeppe Juel fik lov til at dæmpe til 17-tempo den første kilometer og først til slut gik det rigtig stærkt. Confidence gik lidt i stå op mod mål, men var handicappet af startspor i anden række kombineret med lidt trafikproblemer i første sving – den kan normalt meget bedre og bliver givet manges favorit i Kriteriet.

Captain Morgan (indvendig) afviser Confidence

Come On Hugo blev også sat af i dødens i dag, men skuffede alligevel lidt. Med lidt mere racingluck bør sidste års Opdrætningsløbsvinder imidlertid kunne være på stregen i årgangens største løb om 14 dage.

Jydsk 3-årings Grand Prix-vinderen Cult Egedal kom med på et wildcard og det er helt fortjent, selvom forfatteren til denne artikel ikke er tilhænger af pointsystemet. Hesten blev “skovlet” ned gennem feltet da Cippiloni gik død i den sidste åbne Kriterieprøve, så dén start kan man i princippet glemme. Cult Egedal så blændende ud da Birger Jørgensen kørte til spids på første langside og skal ikke afskrives på forhånd.

Med andre ord et meget åbent Kriterium.

Kvalificeret til Dansk Trav Kriterium
Close To Heaven (træner: Jan Friis)
Come On Hugo (træner: Bent Svendsen)
Counterstrike (træner: Mogens Bek)
Captain Morgan (træner: Marc Bæk Nielsen)
Confidence (træner: Peter Spengler (a))
Chablis (træner: Steen Juul)
Cuba Libre Ice (træner: Johan Untersteiner)
Cocky (træner: Søren Kolberg (a))
Chock Nock (træner: Steen Juul)

Bedste fjerdehest iflg. pointberegningen:
Catch Me A Winner (træner: Steen Juul)

Wildcard iflg. pointberegningen:
Cult Egedal (træner: Børge Mathiesen (a))
Chief One (træner: Morten Juul)