TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Stor travsports weekend i Europa

af | 11. okt 2024 | Nyheder

Fredag, lørdag og søndag er der topsport på programmet i tre forskellige Europæiske lande – tag med på en rundtur – på computeren.

Vi starter i Frankrig denne fredag, hvor der på Vincennes køres såvel det europæiske travderby, Grand Prix de l’UET for 4-årige heste som ET Elite Circuit Finale.

Grand Prix de l’UET har en samlet præmiesum på 400.000 Euro – det er 3 millioner kroner, og deltagerne har kvalificeret sig til start gennem løb på såvel Vincennes som Solvalla.

Desværre er der afbud fra den svenske Derbyvinder, Fame and Glory med Björn Goop, der ville have været løbets favorit.

Nu bliver det i stedet den italienske hoppe, East Asia (Ready Cash) med Alessandro Gocciadoro, der bærer favoritværdigheden efter en sikker sejr i det ene kvalifikationsløb på Vincennes i 1.10.4a/2100 m.

Det andet kvalifikationsløb endte i en målfotofinish mellem franske Krack Time Atout (Face Time Bourbon) med Paul Philippe Ploquin og den schweiziske hoppe, Kalattine (Prodigious) med Henri Turrettini – begge i 1.10.3.

Her fik Kalattine sit første nederlag efter 21 sejre i lige så mange starter i karrieren!

Grand Prix de l’UET køres som 6. Løb, klokken 21.20.

Allerede som 4. løb, start kl. 20.15 køres toptravernes UET Elite Circuit Finale, hvor der er 500.000 Euro i samlet præmiesum – 3.75 millioner kroner!

Her kommer 13 heste til start – distancen er 2100 meter auto og også her har en af forhåndsfavoritterne måtte melde forfald.

Det er Elitloppvinderen Horsy Dream, der må blive i stalden, men den afgørelse blev truffet inden endelig startmelding,.

Årets Prix d’Amerique-vinder Idao de Tillard (Severino) med Clement Duvaldestin er favorit fra startspor 3 og møder bl.a. 2 Go On Boy (Password) med Romain Derieux, 4 Borups Victory (Googoo Gaagaa) med Daniel Wäjersten og 12 Francesco Zet (Father Patrick) med Ôrjan Kihlström.

Solvalla – Lørdag

Det er Kriterie-dag på Solvalla lørdag eftermiddag, hvor det også er V75-dag, hvor førstepræmiepuljen ventes at blive på 50 millioner danske kroner!!

I Svensk Travkriterium er førstepræmien på 2 mio. SEK, men dobles med Premiechancen til 4 mio. SEK. og alle 12 kvalificerede heste er tilmeldt Premiechancen.

Blandt deltagerne er 5 Preacherman (Father Patrick) med Stefan Persson opdrættet i Danmark af Panamera Racing, og solgtes på Derby Internet Sale 2022 på Lunden for 700.000 kroner til Olof Brodin, der satte den i træning hos Ola Samuelsson.

Preacherman kom til Kriterium på en andenplads i 1.13.7a/2640 m.

Favorit i Svenskt Travkriterium er 4 Phantom Express (Readly Express) med Ulf Ohlsson – den trænes af Joakim Elfving.

Phantom Express har startet 10 gange, vundet 7 sejre, 2 anden- og 1 tredjeplads og tjent 2.1 mio. SEK.

Vi bemærker, at ud af de 12 kvalificerede heste, har de fem Readly Express som far og to har Face Time Bourbon, så over halvdelen af feltet har Ready Cash som farfar!

I Svenskt Trav-Oaks, hvor alle 12 kvalificerede heste også er tilmeldt Premiechancen, er førstepræmien, der er altså fordobles, på 1.5 mio. SEK.

Her er der større spredning blandt faderhingstene, idet ingen hingst har mere end et afkom.

Ready Cash er her selv repræsenteret med 5 Ecurie Brodda med Mats E. Djuse, mens Face Time Bourbon er far til 4 Screen the Limit med Ulf Ohlsson og Readly Express far til 12 S G Empress med ôrjan Kihlström.

Svenskt Trav-Oaks er meget åbent – 1 Vivillion (Propulsion) med Daniel Wäjersten er favorit sammen med 12 S G Empress.

Rom – søndag

Weekenden på Capannelle-banen i Rom indledes med et program på seks løb efterfulgt af auktion over 123 åringer lørdag eftermiddag, og søndag er det Derbydag!

I Derby Italiano del Trotto er den samlede præmiesum på 800.800 Euro – det er seks millioner danske kroner, men som altid i italienske løb, indgår opdrætterpræmier i den samlede præmiesum.

I Derbyet er det tilfælde med 146.000 Euro – førstepræmien er på 334.880 Euro.

14 heste har kvalificeret sig – ikke færre end fem er trænet af Alessandro Gocciadoro, der selv har valgt at køre 7 Falco Killer Gar (Varenne), mens han bl.a. overlader 9 Fellow Wise AS (Maharajah) til Ôrjan Kihlström og 2 Fly Top (Tesoro Degli Dei) til Magnus A. Djuse.

Wishing Stone har en enkelt deltager, 6 Fakir Roc med Santo Mollo, der har startet 18 gange, vundet 5 sejre, tjent 68.598 Euro og sat rekord 1.12.7.

Derbyets favorit er fransktrænede (Sebastian Guarato) Frank Gio (Face Time Bourbon) med Matthieu Abrivard.

En hoppe tager kampen om mod hingstene – det er 11 Funny Girl (Vitruvio) med Andrea Farolfi, der har vundet 5 sejre i 17 starter, tjent 44.317 Euro og løbet 1.12.6.

I Oaks del Trotto over 1640 meter auto er der også 14 heste til start, og her synes 1 Funny Gio (Face Time Bourbon) med Alessandro Gocciadoro at være klar favorit.

Funny Gio har startet 13 gange, vundet 9 sejre, og tjent 230.826 Euro.

I Oaks er den samlede præmiesum på 253.000 Euro med 105.800 Euro til vinderen.

På søndagens program, står også det traditionsrige storløb, Gran Premio Turilli med en samlet præmiesum på 154.000 Euro – 64.400 Euro til vinderen.

Igen er Gocciadoro vel repræsenteret med fire heste.

Selv kører han 4 Vernissage Grif (Varenne), og overlader 2 Bengurion Jet (Maharajah) til Kihlström, 3 Always Ek (Filipp Roc) med Magnus A. Djuse og 11 Dolce Viky (Adrian Chip) til Robin Bakker.

I feltet findes også årets Lotteria-vinder, Capital Mail (Nad Al Sheba) med Antonio di Nardo og Bleff Dipa (Mister JP med Roberto Vecchione.