TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Svenskt Travderby:- Favoritten Fame and Glory vandt

af | 1. sep 2024 | Nyheder

Da Björn Goop kørte til spids med storfavoritten Fame and Glory efter 400 meters kørsel i Svenskt Trav Derby, blev løbet i realiteten afgjort.

Fame and Glory vinder foran Epic Kronos og Global Etalon

Det er ikke meget Menhammar-opdrættet Fame and Glory har gjort forkert i sin løbskarriere, og søndag eftermiddag kom den hidtil fineste sejr i hus, da Fame and Glory – trænet af Timo Numos og kørt af Björn Goop vandt Svensk Travderby med en længde i 1.12.3 foran næstfavoritten Epic Kronos med ôrjan Kihlström i samme tid, mens Global Etalon med Magnus A. Djuse sad inde i ryg pÃ¥ Fame and Glory med kræfter i behold pÃ¥ tredjepladsen i 1.12.4.

Det var femte Derbysejr til Timo Nurmos – anden Derbysejr til Bjørn Goop.

Men det var også anden derbysejr til følhoppen Olympia Tilly, som i 2021 også var moder til vinderen, Calgary Games.

Til forskel fra den danske Derby-duo, Icebreaker og Extreme, der er helsøskende, er de to svenske Derbyvindere med Olympia Tilly som mor efter forskellige fædre

Calgary Game er efter svenske Readly Express (Ready Cash), mens Fame and Glory er efter amerikanske Tactical Landing (Muscle Hill).

Som nævnt i indledningen var der aldrig i tvivl om løbets udfald.

Næstfavoritten, Epic Kronos havde nok ikke en af sine allerbedste dage, og Global Etalon sad hermetisk lukket inde i opløbet.

Den fik dog kun sin placering ved at tyske Trogir med Michael Nimczyk galoperede med kræfter i behold, da den sad i vinderhullet bag Fame and Glory i opløbssvinget, men selv om den havde holdft sig i trav, var den heller aldrig sluppet ud til angreb.

Fame and Glory fik 4 millioner SEK for sejren og har nu tjent 9.885.000 SEK   – den har blot startet 12 gange og vundet 9 sejre, to anden – og 1 tredjeplads.

Nu må vi så bare håbe, at det er en ny Readly Express – og ikke en Calgary Games – der kan gå videre og diske op med flere flotte præstationer i fremtiden.

Ejeren af Fame and Glory,. Stall SoFo stÃ¥r i Svensk Travsports sportssystem opført som ejer af 22 heste – heraf er de 19 i træning.