TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Bornholms Travselskab søger investorer!

af | 29. aug 2024 | Nyheder

Ombygningen af banelegemet på Bornholms Brand Park, der er planlagt i dette efterår, er et millionprojekt og for at få økonomien til at nå sammen søger Bornholms Travselskab nu crowdfunding på cirka en halv million.

Foto Torben Ager

Crowdfunding eller på dansk netværksfinansiering er en måde at indsamle midler til et projekt via små og store bidrag fra interesserede.

Det er nødvendigt for Bornholms Travselskab at få fremtidssikret væddeløbsbanen og hidtil har man formået at indsamle cirka 5 millioner kroner til projektet, der skal igangsættes om et par måneder.

Men der mangler endnu en halv million kroner og dem søger Bornholms Travselskab nu at få fra travsportsinteresserede.

I dag Bornholms Travselskab udsendt følgende pressemeddelelse.

Fremtidssikring af Bornholms Brand Park: Crowdfunding kampagnen er sat i gang!

En lokal indsats for at bevare og udvikle Bornholms kulturarv.

Bornholms Travselskab lancerer nu en crowdfunding kampagne for at sikre banens fremtidige eksistens og udvikling. Vi inviterer alle til at deltage og hjælpe med at bevare denne unikke del af Bornholms kulturarv.

Siden 1960 har travbanen på Bornholm været et samlingspunkt for travsportsentusiaster, familier og turister fra nær og fjern. Travbanen har bragt glæde, spænding og fællesskab til tusindvis af besøgende hvert år og samtidig lagt rammerne til traditioner, der er ført videre fra generation til generation.

Men løbsbanen har store udfordringer. Den er slidt, og de gamle dræn fungerer ikke længere. Hver gang der kommer regnskyl, er risikoen for aflysning af løb stor, samt lukning af bane for træning. For at fremtidssikre rammerne for travsporten på Bornholm, skal vi grave banen op og lægge en ny bund, så vi kan håndtere kraftig regn og undgå aflysninger.

Travbanen byggedes i 1960 på den gamle dyrskueplads, efter den viden man havde den gang. Nu er der behov for at opgradere travbanen til nutidig standard og nivellere banen mest muligt for at mindske niveauforskellen på 4 meter, som banen har fra sving til sving. Herudover vil vi anlægge overgangssving, der vil gøre travbanen nemmere og mere skånsom for hestene at løbe på. Disse forbedringer vil ikke kun gavne heste og kuske, men også sikre, at travbanen fortsat kan fylde en stor social funktion og være et mødested for både lokalsamfundet og øens mange turister, i mange år fremover.

Egon Jensen, formand i Bornholms Travselskab udtaler at Bornholms Brand Park er mere end en travbane – den er en del af vores fælles historie og kultur. Med denne kampagne ønsker vi at sikre, at vi kan fortsætte med at skabe oplevelser og minder for kommende generationer.

Projektet haster, da vi er nødt til at forbedre banen inden sæsonen 2025.

Bornholms Travselskab sætter stor pris på modtagne tilsagn og støtte fra fonde og private på ca. 5 mio. kr., men på trods af det, er vi endnu ikke i mål med finansieringen.

Vi har et mål om at samle ca. 500.000 kr. ind via crowdfunding, udtaler Egon Jensen. Du kan besøge kampagnen på dette link: https://gofund.me/a2847741 og del den gerne med dem du kender.