TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Om Fyens Væddeløbsbane – og sportens fremtid

af | 26. aug 2024 | Nyheder

Så har den fynske hesteejer, Ole Lund Christensen igen været ved tasterne og skrevet et indlæg til Talerstolen, hvor han rejser nogle ret relevante spørgsmål for travsportens fremtid.

I forbindelse med åbent brev (Talerstolen 27.06.2024), hvori der stilles konkrete kritiske spørgsmål til FVBs Regnskab 2023, blev undertegnede (OLC) af banens harmfulde adm. direktør forhåndsinviteret til FVBs kommende bestyrelsesmøde. 

Efter moden overvejelse har jeg imidlertid besluttet, at renoncere på det måske ædle tilbud, fordi det er ikke bare enkeltpersonen OLC der ønsker indsigt, hvorimod hensynet til almenvellets naturlige krav om reel information vægtes højere.

Et krav som i øvrigt er såre let at efterkomme, idet et konkret skriftligt spørgsmål blot imødegås med et tilsvarende skriftligt svar fremført i samme modus.

Herefter fra min side ikke et ord mere om Regnskab 2023 i forventning om, at FVBs ledelse åbner lidt op for info-strømmen, samt i semantisk forstand gerne revurderer deres sarte fornemmelser for insinuationer og sprogtone.

Derimod vil privatpersonen OLC – ganske vist som  selvbestaletet repræsentant for kategorien “Gamle sure mænd” (ex. Statler, Wahldorf o. a. ) gerne sige et par ord om den moderne måde at drive hestevæddeløbsbane på – paradoksalt nok i stigende grad uden  (lokale) heste.

Det er statistisk signifikant, at eventproducenten FVBs hovedattraktioner (som billedligt talt i min optik består af skæg, blå briller, sjove hatte og rosévin ad libitum) nok temporært kan give overskud, men egentligt ikke kan betragtes som løsningen på de livsvigtige sportslige problemer, som stadig er uløste – nemlig:

– katastrofalt lave årlige fødselstal

– mangel på lokale løbsklare heste

– mangel på offervillige hesteejere

– vigende antal aktive amatører

– omsorg for og rekruttering af “lokale” trænere

– status for renovering af staldområde

FVB skal prise sig lykkelig for, at fortrinsvis jyske baner endnu har et vist overskud af aktive løbsheste, set i forhold til deres egen tildeling af løbsdage, som de beredvilligt, indtil videre med deres hesteejeres accept trods ekstra transportomkostninger, kan fylde FVBs løbsprogrammer med.

Medvirkende årsager til denne eksterne positive invasion af ekvipager er naturligvis, at den fynske opvisningsbane i sit anlæg efter omlægning (2014 – investestering ca 5 mio) er attraktiv som kørebane – og i det daglige nurses optimalt af banens forvalter.

Men for nu at leve op til signaturen “Negative gamle mænd” skal her fremføres den iagttagelse, at klubber og foreninger i sportens verden, som binder deres eksistens op på primært reklameindtægter, sponsorater og luftige konsulentrapporter ofte går deres undergang i møde, SÅFREMT de rent sportslige aktiviteter mister bonitet!

Eksemplerne tal er legio – og erfaringsmæssigt er det senest i latensperioden at modtræk skal igangsættes.

Lokalt kan vi i dag se ca. 3/4 år frem i tid til Beretning og Årsregnskab for 2024 foreligger.

Måske kan vi da genoptage den i nogle henseender charmerende dialog?

Med venlig hilsen

Ole Lund Christensen, Tommerup