TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dansk Trav Derby: Icebreaker alene på banen

af | 25. aug 2024 | Nyheder

Jeppe Juel-trænede Icebreaker – helbror til 2020-Derbyvinderen Extreme – gav opvisning i J. Jensen Dansk Trav Derby 2024 for den svenske topkusk Magnus A. Djuse, som havde en forrygende dag på Lunden med fire sejre.

Foto Burt Seeger

Man forstår godt hvis Jeppe Juel har blandede følelser efter Icebreakers Derbysejr.

Aalborg-træneren har flere gange tidligere været lige ved og næsten i Derbysammenhæng, og nu kom så endelig den “forløsende” Derbysejr, men Jeppe Juel måtte nøjes med at følge løbet fra sidelinjen fordi ejeren – norske Glenn Sigurd Syvaldsen – ønskede at få Magnus A. Djuse til at køre Icebreaker i Derbyet.

Det gjorde den svenske topkusk – som de senere år været blandt de førende kuske i Sverige med langt over 150 mill. SEK i indkørte præmier de sidste fem år – til perfektion med en overlegen Derbysejr i tiden 1.13,9a/3000 meter.

Der var egentlig aldrig for alvor spænding om udfaldet.

Ikon Vang var hurtigst afsted da startvognen slap feltet, men ud af første sving efter ca. 350 meter overtog Magnus A. Djuse føringen med Icebreaker, der afviklede de første 500 meter efter 1.11.

Kilometeren blev dæmpet til 1.14 og det fik Bent Svendsen afsted i tredje spor med Just Hans, der i første omgang var havnet i andet par udvendig.

Med to omgange igen landede Just Hans udvendig for Icebreaker og de to forhåndsfavoritter gav hinanden en flot dyst, men ind i sidste sving stod det klart, at Just Hans ikke kunne true den førende Icebreaker.

Ind på opløbet var Just Hans træt, mens Icebreaker bare trak væk til knusende overlegen sejr foran Isseymiyake Secret og Julien Sensei.

Icebreaker var i 2021 med på Derbyauktionen, hvor Chocolatier-sønnen blev solgt til Glenn Sigurd Sylvaldsen for 330.000 kr.

Derbysejren blev belønnet med 919.500 kroner og dermed har Icebreaker – der som Extreme er opdrættet af Bjarke Thomsen – tjent 1.224.000 kr.

En kæmpe triumf for Jeppe Juel og hele hans team med oppasser Nanna Nielsen i spidsen, men man KUNNE virkelig ha’ undet Aalborg-træneren den Derbysejr som kusk.

Djuse kom, så og sejrede
Magnus A. Djuse havde seks køreture på Lunden. Foruden Icebreaker vandt han også med Gordon Dahl-trioen Our Brodde (Googoo Gaagaa), Look At Me Sisu (Father Patrick) og Gangnam Style (Love You).