TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Efter Grand Circle-prøverne i Skive.

af | 19. jun 2024 | Nyheder

Kungfufighting er fortsat Ă¥rgangens ubestridte stjerne og selv om Koningin kun kom til finale pĂ¥ en fjerdeplads, er hun i top hos hopperne.

Kunfufighting med Jan Dahlgaard. Foto Kjeld Mikkelsen

Prøverne til Grand Circle-finalerne i Skive tirsdag eftermiddag bød ikke pĂ¥ de store overraskelser.

Det viser en V65-gevinst pĂ¥ 6 rigtige pĂ¥ 383 kroner for 6 rigtige og ingen gevinst for 5 rigtige, samt en V4-gevinst pĂ¥ 38 kroner.

Og sĂ¥ var der alligevel en overraskelse – men af negativ art.

I 2. løb var Kesse TĂ¥rs (Donato Hanover) med Knud Mønster storfavorit til 17:10, men den løb ud i galop ind i første sving – og sĂ¥ var den ude af legen.

Kesse TĂ¥rs er med en indtjening pĂ¥ 183.500 kroner en af Ă¥rgangens mest vindende heste og var den næsthøjest placerede hingst/vallak i Pointberegningen.

Efter de gamle regler med wild cards, sĂ¥ havde Kesse TĂ¥rs fĂ¥et plads i feltet til Grand Circle 3 Ă¥rs Championatet den 5. juli.

Efter de nye regler er den ude!

Koningin, der er i top pĂ¥ Pointberegningen hos hopperne, galoperede stort fra start – ja, den satte vel 60-70 meter til, og havde de gamle regler fortsat været gældende sĂ¥ havde Michael Lønborg nok kært i stald med Great Challenger-datteren.

Nu kørte han hende op til feltet og Koningin besatte en fjerdeplads i 1.17.2 – en stærk præstation, der gav hendes plads i Hoppe Championatet.

Med baggrund i disse to eksempler kan det sĂ¥ diskuteres, om de nye regler er de rigtige.

Det mener jeg sĂ¥ klart de er!

Prøverne til Grand Circle Championaterne afvikles jo udelukkende for at bringe antallet af tilmeldte heste ned pĂ¥ 12, sĂ¥ nĂ¥r man melder til en Prøve sĂ¥ har man in princippet anmeldt til finalen.

Og derfor er det rimeligt, at kun resultaterne i Prøverne giver adgang til finalerne.

Kungfufighting blev dagens hurtigste vinder med 1.14.8a/2060 m.

Igen fik Peter Rudbecks herlige Nuncio-søn et udvendigt løb, og alligevel var den klart stærkest til slut.

Men overraskelsen Kingston Flamingo (Ens Snapshot) med Birger Jørgensen bed godt fra sig.

Ja, der var et tidspunkt i opløbssvinget, hvor jeg var ved at tro at Torben HougĂ¥rds hest kunne holde hele vejen til mĂ¥l!

Kungfufighting var dog stærkest og vandt sikkert uden Dahlgaard bad den om at gĂ¥ for fuldt, men Kingston Flamingo var bestemt en positiv overraskelse, der her trĂ¥dte ind i Ă¥rgangens top.

Udvendige Kermit besejrer Kalle May. Foto Kjeld Mikkelsen

Garfields lillebroder, Jeppe Juel-trænede Kermit – i øvrigt ogsĂ¥ kørt af Birger Jørgensen – gjorde det ogsĂ¥ sammen med Kim Pedersen-trænede Kalle May med Kasper K. Andersen.

Kermit (Varenne), der startede for femte gang i karrieren, henviste sikkert Kalle May (Great Challenger) til andenpladsen og sejrede i 1.14.9a/2060 m – samme tid fik Kalle May.

Det var i denne afdeling Kesse TĂ¥rs svigtede.

Karat CN med Michael Lønborg. Foto Kjeld Mikkelsen

Birger Jørgensen var ogsĂ¥ med i opløbskampen i den tredje Ă¥bne prøve. Her kørte han Henrik Thomsen-trænede Kazio (Muscle Massive), som var favorit.

Parret blev fra start hĂ¥rdt angrebet af Karat CN (Express Bourbon) med Michael Lønborg – der blev lagt ud i 1.10-fart, indtil Lønborg opgav og trak ned i ryg.

I opløbet kom Karat CN i open stretch i angreb, mens det sĂ¥ ud som om Kazio en overgang sĂ¥ ud som om den troede det var slut.

Karat CN gik forbi til sejr i 1.16.2 foran Kazio i 1.16.5.

Kaley DC med Michael Lønborg. Foto Kjeld MIkkelsen

Forinden havde Michael Lønborg vundet en hoppe-prøve med Morten Melins Kaley DC (Wishing Stone) i 1.16.5.

Knod Your Shadow med Birger Jørgensen. Foto Kjeld Mikkelsen

1/10 hurtigere løb Morten Juul-trænede Know Your Shadow (Cantab Hall) med Birger Jørgensen, da de vandt i 1.16.4 – det var i løbet med Koningin, mens Keep Cool Cash (Vivid Wise As) med Nicklas Korfitsen kunne vinde den tredje prøve sikkert i 1.17.4.

Resultaterne i prøverne giver nu hesteejere, trænere og kuske noget at fundere over inden der skal skrives til start, for der skal findes nye kuske til flere af finale-deltagerne.

Keep Cool Cash med Nicklas Korfitsen. Foto Kjeld Mikkelsen

Birger Jørgensen kvalificerede sĂ¥ledes tre heste til Grand Circle 3 Ă¥rs Championatet: Kermit, Kazio og Kingston Flamingo samt tre heste til 3 Ă¥rs Hoppe Championatet: Kiwi Shadow, Karoline Gardenia og Know Your Shadow.

Nicklas Korfitsen gjorde det samme!

3 Ă¥rs Grand Circle: Knud, Keystone og Kill Bill

3 Ă¥rs Hoppe Grand Circle: Karla Vang, Keep Cool Cash og Karisma.

Michael Lønborg kvalificerede sĂ¥vel Kaley DC som Koningin til Hoppe Championat.

Der er startmelding mandag den 1. juli.