TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny Bo Westergaard-sag – Dansk Hestevæddeløb rejser gammel medicinsag fra 2021

af | 12. jun 2024 | Nyheder

Stormen raser fortsat omkring Bo Westergaard og Dansk Hestevæddeløb har nu udarbejdet materiale til Skandinavisk Doping Komite med baggrund i en sag, hvor Nordjyllands Politi i 2021 under en ransagning på Vang Hovedgaard fandt 16 forskellige receptpligtige lægemidler uden de lovpligtige etiketter og et større antal nye kanyler.

Af de omtalte 16 lægemidler var de fire receptpligtige injektionspræparater, som er forbeholdt dyrlægers anvendelse. Disse må kun benyttes af dyrlæger, og dyrlægen må ikke udlevere lægemidlerne til dyreejere.  
De fire receptpligtige lægemidler, som blev fundet i et aflåst medicinskab, var følgende: Flunixin, dexadreson, loxicom og dexaject.
Der var tale om uåbnede flasker.
 
Det fremgår af sagen, at der blev udstedt et bødeforelæg til den ansvarlige dyrlæge, ligesom det fremgår, at der ikke blev fundet beviser for, at Bo Westergaard selv havde behandlet heste.

Der blev givet en bøde for at have opbevaret den ovenfor omtalte medicin. 

DH Sport vurderer, at de forhold, som er dokumenteret i politiets efterforskning, kan udgøre overtrædelser af reglerne om behandling og medicinering i § 38.3 i Travkalender nr. 1 2021, men ønsker i henhold til fast praksis SDK’s (Skandinavisk Doping Komite) vurdering, inden der træffes afgørelse i sagen.

DH Sport har også finkæmmet behandlingsjournalerne for heste i træning hos Bo Westergaard og her har man fundet tre tilfælde af overtrædelse af reglerne for Karenstider tilbage i 2021 og 2022.

Læs mere på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside – klik her