TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Sweden Cup: Kan Emoji blive den 4. danske vinder?

af | 25. maj 2024 | Nyheder

I eftermiddag har Stald Praems Emoji med Flemming Jensen chancen for at blive den fjerde danske vinder af ”Det lille Elitlopp”, Sweden Cup på Solvalla.

Emojii med Flemming Jensen. Foto Kanal 75

Emoji (Broad Bahn) kommer til Solvalla fra en fjerdeplads i Copenhagen Cup og skal for 12. gang i sin løbskarriere, der hidtil har omfattet 70 starter ud på sprint.

Hidtil er det blevet til 2 sejre, 3 anden- og 1 tredjepladser – Emojis rekord 1.09.9 er sat som uplaceret på Åby Travet den 13. august i fjor.

Flemming Jensen melder Emoji i dens livs form, og det skal den nok også være for at kunne blive den fjerde danske vinder af Sweden Cup.

Rudolf Le Ann med Henrik Lønborg var den første i 2000 og fulgt op af Local Conch med Flemming Jensen i 20211 og Neo Holmsminde med Steen Juul i 2012.

Sweden Cup, der også skulle have haft deltagelse af skaderamte Seven Nation Army, køres med tre indledende afdelinger, der indledes løbsdagen.

I 1. løb er Night Brodde med Conrad Lugauer efter sin andenplads i Gran Premio Lotteria en af favoritterne, mens der i 2. afdeling er lagt op til et opgør mellem frontrunneren Click Bait med Per Lennartsson og Colibri Jet med Alessandro Gocciadoro – Colibri Jet kommer fra sejr i Napoli i 1.09.8a/1600 m – og det er en meget flot tid på den bane, der nok er et sekund (mindst) langsommere end Solvalla!

Og så bliver det Emoji og Flemming Jensen i 3. løb, hvor parret bestemt må tilskrives en topchance.

Gocciadoro kommer her med Always Ek, der galoperede sin chance væk i en indl. afdeling i Lotteria, men siden vandt Consolation let i 1.11.6a/1600 m.

Interessant bliver det at se den irske traver med fransk blod, Harry Knows med Patrick Kane Jr – den har i USA løbet 1.09.4, men det rækker vel ikke her?

De tre bedste fra hvert heat går til finalen, hvor der er 600.000 SEK i førstepræmie.

220.000 SEK er førstepræmien i 5. løb, start klokken 15.00, der samtidig er 1. afdeling af V75-spillet.

Her kommer sidste års Hoppe Derbyvinderen Harper med Michael Lønborg på sit livs hidtil sværeste opgave på distancen 1640 m auto, fra anden række og mod bl.a. Felicia Zet med Ôrjan Kihlström og Zeudi AMG med Gocciadoro.

Michael Lønborg skal også i sulkyen i det efterfølgende løb, hvor han sidder bag Black Mountain.

Det er finale i Klass II, hvor Black Mountain kvalificerede sig til start på en andenplads i Copenhagen Cup-dagen efter Kim Pedersens Zaire Heldia med Per Oleg Midtfjeld.

Norske Lexus BR med Magnus Teien Gundersen er storfavorit her.

Så skal vi frem til Harper Hanovers Lopp, hvor Eric the Eel i fjor vandt overraskende.

Det vil også være en overraskelse, hvis Bo Westergaard-trænede Striking Eagle med Nicklas Korfitsen skulle vinde, selv om hestens form er fin.

Franske Izoard Vedaquais med Benjamin Rochard kommer fra sejr foran bl.a. Elitlopphestene Idao de Tillard og Hohneck og bliver favorit fra 40 meters tillæg.

Her er førstepræmien 1 million SEK.

I lørdagens 13. og sidste løb og med højeste startnummer – 12 starter Gordon Dahl Pure Steel som Erik Adielsson skal køre.

Pure Steel satte rekord 1.13.0a/2060 m i Skive i seneste start, så formen er i top og 1.13.0 i Skive svarer vel til 1.11.5 på Solvalla – så se op!

Få flere tips til lørdagens løb på Bet25, hvor Jesper Elbæk har vurderet chancerne – klik her

Du kan også være med i spillet hos Bet25s spilklubber – klik her

Og du kan følge hele løbsdagen på Bet25 Live – se sendeplanen – klik her