TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Legendary Lover K er død

af | 7. mar 2024 | Nyheder

Måske den bedste hest nogensinde i dansk eje og træning, Legendary Lover K er død i Slovenien, 27 år gammel.

Legendary Lover K med Steen Juul – et par, der fejrede mange triumfer sammen. Foto: Kanal 75

4-årings Eliten på Solvalla, Copenhagen Cup, Kymi Grand Prix, Elite-Rennen, Gran Premio Lotteria etc.

Det er nogle af de storløb, som Legendary Lover K vandt i en flot karriere, der omfattede 90 starter på begge sider af Atlanten og resulterede i 35 sejre og en indtjening på 13.734.476 kroner.

Legendary Lover K, der indledte sin karriere i USA, hvor han var en af tophestene i sin årgang og bl.a. vandt forsøg til The Hambletonian Stake, fortsatte karrieren her i Europa, hvor han bl.a. blev den første danskejede- og trænede traver, der vandt den da gennemgående løbsserie, UET Grand Circuit i 2002.

Da var Legendary Lover K trænet af medejeren Gunner Christiansen, der sammen med Knud Erik Ravn købte den som åring i USA for blot 3.000 dollars. Siden blev en andel solgt til familien Toniatti i Italien.

Steen Juul havde også Legendary Lover K i træning og kørte den i løbene i det nordlige Europa.

Også Erik Bondo havde en overgang Legendary Lover K i træning.

Legendary Lover K sluttede sine dage i Slovenien hos Tomas Kozak. I 2019 var Gunner Christiansen forbi for at hilse på sin gamle stjerne.

Efter endt løbskarriere blev Legendary Lover K opstaldet som avlshingst i Italien, og udbudt på det danske marked på frossen sæd.

I Italien har Legendary Lover K fået 298 afkom med Mirtilli Rosso som den klart bedste og mest vindende med 1.11.2 og 611.712 Euro.

Herhjemme har Ravenna 1.10.9 – 2.597.373 kroner og Race Cowboyland 1.11.5 – 1.101.727 kroner været de bedste afkom efter ”Legenden”.

I 2017 flyttede Legendary Lover K adresse til Slovenien, hvor den blev opstaldet hos Tomas Kozak, som vi her i Danmark kender som ejer af bl.a. Persugill, der var i træning hos Rene Sejthen på Lunden.

Her har Legendary Lover K virket i avlen og hans bedste afkom her var hoppen Ciara TP, der var nummer to i det slovenske Derby.

Legendary Lover K havde et godt otium hos Tomas Kozak, og døde mæt af dage, 27 år gammel i tirsdags.

Legendary Lover K som 22-årig hos Tomas Kozak i Slovenien.