TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Aalborgauktionen: Trist resultat for danske opdrættere

af | 7. sep 2023 | Nyheder

24 ud af 49 fremstillede åringer solgt – flere til mindsteprisen 10.000 kroner – torsdag den 7. september 2023 var ingen god dag for danske opdrættere.

Man kan sige, at det var købers marked i Aalborg.

Der var bare ingen købere!

Alene det faktum af 10 heste måtte forlade ringen uden et bud, fortæller at dansk travsport mangler deltagere!

I skrivende stund foreligger salgslisten ikke, men ifølge Mikkel Stub, Opdrætterforeningen solgtes 24 af de 49 åringer, der var udbudt.

-Det var ingen god dag for opdrætterne – ja, det var en katastrofe, siger Mikkel Stub, der selv solgte to åringer for 10.000 kroner stykket!

Der er helt sikkert flere forklaringer på, hvorfor det gik som det gjorde, og ´en af dem var tidspunktet for afholdelse af auktionen.

En torsdag eftermiddag i september var ingen god idé!

Det er forståeligt, at man gerne vil flytte arrangementet væk fra en løbsdag, men man skulle nok have valgt en lørdag eftermiddag i stedet – en lørdag hvor der ikke var travløb i Vestdanmark.

Desuden må resultaterne af såvel Derbyauktionen så Aalborgauktionen bringe ideen om en sammenslutning af Breeders Club og Opdrætterforeningen tættere på en realitet.

Hvis så samtidig det forslag John Kirketerp fremlagde, da han var formand for Dansk Hestevæddeløb, om at støtte en sådan sammenslutning med et pænt sekscifret beløb, så der kunne laves en ordentlig markedsførings indsats af dansk opdræt på årsplan, kunne nyde fremme, så kunne udviklingen måske vendes allerede til auktionerne i 2023 – og skabe optimisme i dansk travsport.

Lige nu er der ikke meget optimisme tilbage hos landets opdrættere!

Det er hos opdrætterne travsportens fødekæde starter, og derfor er det bydende nødvendigt, at der gøres noget for dem – og at det gøres NU.