TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

En god dag i Lunden i går men….

af | 26. sep 2020 | Nyheder

Klokken var 04.00 her til morgen, da vognmanden kom hjem til Jan Friis stald på trænerens landsted i Vemb med et stort hold heste, som træneren havde startet i Lunden fredag.

Alle hjalp til med at gøre banen klar til løb efter kraftige regnskyl fredag eftermiddag.
Foto Burt Burt Seeger

Jan Friis stillede med sit hidtil største starthold på en travbane med ni startende heste.

”Det blev en lang dag – også for lang på grund af regnvejret, siger Jan Friis.

” Beslutningen om udsættelse af løbene var den helt rigtige. Banen endte med at blive okay til væddeløb, men gravearbejdet med mere skal ikke foretages på det tidspunkt. Det skal være lavet i forvejen, oplyser Jan Friis.

”Mit samlede resultat i aftes var godt, selvom jeg mistede en sejr i toårsløbet med Geo, som hoppede sejren væk, fortsætter Jan Friis

Jan Friis-trænede Frank Jr Bouce med Rene Kjær vandt en sikker sejr
i en Kriteriumsprøve. Foto Burt Seeger

”Jeg fik to heste med til kriteriet og en til hoppekriteriet, og det kan jeg ikke klage over. Frank Jr Bounce vandt sin prøve og gjorde det sikkert. Den som imponerede mig bedst i de åbne prøver, var dog Frederik. Det er den, man skal slå, hvis man skal vinde kriteriet.

”Rene Kjær kører også Frank Jr Bounce i finalen og der er også genvalg til Bent Svendsen med Fireblade, som fik maksimalt udbytte som fjerde siger Jan Friis.

”Fearless To Heaven var helt okay som tredje i en af prøverne til hoppekriteriet. Hun blev slået af to bedre heste. Hun har aldrig vundet løb, men forbedrer sig hele tiden og nu er målsætningen opnået med kvalifikationen til Dansk Hoppe Kriterium.

Jan Friis har vundet Dansk Trav Kriterium med Giant Flamingo, men aldrig Dansk Hoppe Kriterium.

”Det kommer jeg heller ikke til i år. Fascination er ikke til at slå. Jeg håber og tror på min hest kan få en præmie.

”Frank Jr Bounce er mit stærkeste kort til finalerne. Jeg tror – uden at vide det – at de 500 meter ekstra i finalen er en fordel. Jeg håber på et højt tempo undervejs, og mon ikke det sker med Frederik i feltet, funderer Jan Friis.

”Der var meget at holde styr på i går med lang ventetid og med ni heste. Jeg havde lånt Lunde- ponykusken Noah Mathias Holse til at hjælpe til, og det gjorde han godt. Han fik selvfølgelig en skilling for sit arbejde. Han gik til den, det er energisk ung mand, afslutter Jan Friis.