De 3 J’er, der står bag den succesrige netværksgruppe på Fyens Væddeløbsbane, har skrevet et indlæg til Talerstolen med baggrund i den debat, der har været omkring deres kontrakt med væddeløbsbanen i det sidste stykke tid.
Kære Pony, Galop & Trav interessenter omkring Fyens Væddeløbsbane.
Vi har igennem det sidste 1/2 års tid set vores navne nævnt i nogle indlæg og kommentarer af privatpersoner og en skribent. Det er på trods af, at nogle af disse personer var med til vores informationsmøde for et år siden. Her blev afsnit af vores aftale lagt frem efter aftale med den nye bestyrelse. Vi havde ønsket at gøre det langt tidligere, men måtte ikke for den daværende bestyrelse, som vi lavede aftalen med, hvilket vi selvfølgelig respekterede. Derfor føler vi nu det er på tide, at tage til genmæle, så dem som ikke kender os og omfanget af vores arbejde får syn for sagen.

Men først lad os tage jer tilbage til primo 2016. Her bliver FVB frataget sine driftsmidler og det var langt fra sikkert, at der var et FVB i 2017(først ca. november 2016 blev det bekræftet).
Vi har alle 3 kommet på FVB hele vores liv og anser FVB som vores hjertebarn, vi udtænker derfor en strategi for FVB omkring sponsorer og samarbejdspartnere, denne håber vi kan give en økonomisk støtte til FVB. Vi tager derfor kontakt til banens daværende bestyrelse i starten af 2016 og fremlægger dem ideen om et sponsornetværk. FVB står på det tidspunkt og er ved at ansætte Tom Christensen, som desværre bliver sygemeldt, så der var ingen til at tage sig af evt. sponsorer.
Så vi bliver enige om følgende model: 60 % af de penge vi får ind, går ubeskåret til banen, 15 % går til at pleje sponsorerne (mad, drikke mm) og 25 % går til os. Vi kunne med stor sandsynlighed have fået en bedre aftale, men vi synes denne var fair.
Det vigtigste af det hele var, at FVB ikke skulle have en krone op af lommen uden at der kom nogen ind. Så altså ingen fast løn til en sælger, som ikke solgte noget. Så den gamle bestyrelse så det jo som en kæmpe fordel og ønskede selvfølgelig vi solgte så meget som muligt, som ville være WIN/WIN for alle. Det blev desuden aftalt, at de sponsorer banen havde i forvejen, som købte ærespræmieløb, skilte mm ville vi tegne ind gratis for banen i 2016.
Det var selvfølgelig en svær opgave. For det første, så havde de ikke fået hvad de var blevet lovet i 2015 og for det andet, så vidste man ikke om der var et FVB I 2017. Aftalen var selvfølgelig også, at var der ikke en FVB i 2017, så skulle vi ikke have en krone.
Så vi lagde hånden på kogepladen og gik i gang. Vi tager fat i hele vores netværk og kalder til møder og får virkelig sat skub i tingene. Jon og Jan A ringer og ringer til potentielle samarbejdspartnere og holder ufattelig mange møder. Jan H styrer alt bagved liggende med mails, invitationer, tilmeldinger mm. Så arbejdsfordelingen var klar og FVB havde ansat en 3 i en løsning. Vi får godt gang i det og heldigvis bliver det besluttet, at FVB er tilbage på driftsmidler i 2017. Så i slutningen af 2016 er det en meget tilfreds bestyrelse vi mødes med. Der er dog et problem.
Banen har jo ikke ret meget, at gøre med pga. situationen og bestyrelsen beder os om det ene år, at give afkald på noget af vores løn, som ellers stod glasklart i vores kontrakt. Vi bliver enige om, at vi gerne vil række banen en hjælpende hånd og giver afkald på 20.000,-.
Derefter går det kun en vej for FVB Sponsornetværk og det er fremad.
Vi vil her liste nogle af de ting om som er lavet:
Familiedagen som giver øget fokus på banen. Masser af mennesker. Meromsætning til vores restauratører. Samt øgede spilindtægter, som vi selvfølgelig ikke får noget af. Det handler først og fremmest at finde penge hos sponsorer, booke musik, scene, få slik til børn mm.
Speedway på Fyensløbsdagen stod vi gratis for at arrangere. En dag med masser af mennesker og en øget omsætning på 42 %.
Richard Møller Nielsens Mindeløb i samarbejde med RIWAL, hvor Chris Anker Sørensen kørte. Begivenheden blev nævnt på samtlige medieplatforme i DK og endda nævnt under selve Tour De France. Udover omtalen gav det også kæmpeomsætning på dagen. Lagde mange frivillige timer i det sammen med Jesper Becker fra RIWAL og var fantastisk at opleve resultatet med Energiministeren i spidsen.
75.000,-, fra Sydbank fonden. Dette gav 7.500,- til både Pony, Trav og Galopklub og resten gik ubeskåret til Familiedagen.
Der stod blandt andet i vores kontrakt, at Pony, Trav og Galopklub ikke kunne sælge sponsorater selv. Det kunne vi se med det samme var en fejl, så derfor har Bruno Olsen, Gert Larsen og Tom Christensen selvfølgelig lavet sponsorater uden at vi har fået penge for dette, dette også gældende ponysporten. Så derfor tilbageviser vi selvfølgelig den påstand som en skribent tillod sig at skrive, selvom manden deltog på vores møde sidste år.
På nuværende tidspunkt bidrager FVB Sponsornetværk i hvert fald med over 1.000.000,-, netto til FVB. Flere personer påpeger hvorfor disse penge ikke bliver brugt på stalde, fornyelse, etc. Det er selvfølgelig bestyrelsens beslutning hvad de penge bruges til, men de indgår jo i driften af FVB, derfor spørger vi os selv hvordan alting så ud, hvis det beløb ikke eksisterede.
Det er vigtigt at fastslå en ting. Vi er ansat af FVB til 100 %, at lave sponsoraftaler og drive et top professionelt erhvervsnetværk. Dette har intet at gøre med foreningsarbejde, som en nævnte forleden. Men når det er sagt så bidrager vi med rigtig mange frivillige timer, og vi bidrager også med aftaler som går 100% til FVB.
At facilitere et sådan netværk uden en form for aflønning vil ikke være muligt at udføre for os. Når dette er sagt, så er det også meget vigtigt for os at sige, at det helt sikkert heller ikke er aflønningen der ligger til grund for at vi driver netværket. Derimod er det hjertet for hestesporten, de fantastiske relationer vi har fået med vores samarbejdspartnere samt det at se hvordan hele netværket blomstrer, den interne forretning der bliver gjort virksomhederne iblandt og det at flere og flere af vores samarbejdspartnere bliver hesteejere og får en interesse i hestesporten
Vi afholder 11 netværksmøder om året, som typisk ligger om onsdagen fra 7.45-10.00. Dvs. der skal vi holde fri fra vores job, samtidig skal vi sørge for andre personer kan tage over i de timer vi ikke selv kan varetage vores normale job. Der er et kæmpe forarbejde hver gang op til sådan et netværksmøde, dette da 80 erhvervsdrivende ikke møder ind for blot at drikke kaffe.
Endvidere afholder vi 11 VIP arrangementer og 4-5 andre sponsor-arrangementer. Vi står for alt vedr. indbydelser, bordplan, program, tips, indlæg mm, derudover står vi også for at finde frivillige til vores sponsorarrangementer så vi ikke belaster FVB økonomisk.. Det er fortrinsvis fredage, aftener eller weekender, hvor vi så selvfølgelig ikke ser vores familier. Så der bliver lagt rigtig mange timer i, at drive sådan et Sponsornetværk.
Vi har præsenteret oplægget bag at drive et netværk på et møde arrangeret af dansk Hestevæddeløb – med det ene formål at præsentere og hjælpe andre baner i DK, som måtte have mod på at etablere noget lignende. Der har i skrivende stund ikke været henvendelser, men vi står stadig til rådighed, da det ikke skal ses som ”Fyn mod de andre”
Til slut har der været meget snak om de såkaldte barteraftaler/samhandelsaftaler og der blev blandt andet skrevet, at vores vip arrangementer måtte koste omkring 100.000 pr. gang. For det kostede da 800-1000 kr.,- at spise og drikke ad lib pr. person. Det er netop derfor et netværk ikke kan drives uden disse aftaler på mad, vin og underholdning til netværket.
Når en sponsor betaler et større beløb til en aftale med FVB, så forventer virksomheden selvfølgelig også at få noget igen, her taler vi udover eksponering, netværk og vidensdeling. Indenfor fodbold, ishockey, håndbold bespiser man sponsorer til hver eneste kamp.
Hos FVB har vi valgt at gøre dette til ca. 11 løbsdage ud af 25. Yderligere kan også være penge at hente for FVB ved at lave aftaler omkring nogle ydelser, som banen skal ud at købe alligevel. Eksempler på dette kan være kontorartikler, rengøringsprodukter, etc.
Vi synes at noget af det, som bliver skrevet er direkte ødelæggende for hestesporten og ikke salgsfremmende for de sponsorer der vælger at støtte FVB med et mindre eller større beløb. Saglig kritik er altid velkommen. Men når man skriver noget, som er direkte usandt og så vil have os til at udtale os efterfølgende, ja så hopper kæden af.
Det havde været så let, at få os til at be- eller afkræfte noget inden man skrev. Der er intet der er hemmeligt og derfor afholdte vi også det føromtalte informationsmøde. Vores tlf. er altid åbne og vi er tilhænger, at af folk kender udgifter/indtægter fra Sponsornetværket på FVB. For nylig ramte vi bunden, da en af os blev ønsket offentlig tillykke med et job, som vedkommende ikke havde fået til stor gene for familie og nuværende arbejdsgiver. Det er simpelthen for lavt.
Heldigvis er det dejligt i hverdagen, at møde mange smilende mennesker uanset om det er publikum, hovslaget, frivillige, bestyrelsesmedlemmer, trænere, restauratøren, sponsorer mm. Tusind tak til Christian Hundebøll for et fantastisk samarbejde, som vi ser frem til at forsætte med Claus Junker.
Til slut vil vi bare sige at vi glæder os til at stå i spidsen for FVB Sponsornetværk i årerne fremover, så det fortsat bliver et fantastisk aktiv for FVB. Vi er nu oppe på 83 virksomheder og er enorm stolte af vores arbejde. Det er også med stor glæde at meddele, at mange sponsorer er blevet hesteejere indenfor både trav og galop.
Hilsen Jan, Jan & Jon.