TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Store bøder til Bazire og Hamre

af | 5. apr 2019 | Nyheder

Formalia skal være i orden i fransk travsport – hvis ikke så falder der store bøder. Det kan såvel Jean Michel Bazire som Fride Hamre tale med om – og ikke mindst hesteejeren Richard Pedersen, der mistede en førstepræmie.

Vainqueur RP med Eric Raffin først over mål i Prix de Croix,

Torsdag offentliggjorde fransk travsport resultatet af en undersøgelse omkring den norske hest Vainqueur RP med Eric Raffin der sejrede på Vincennes lørdag den 12. april i Prix de Croix – et løb med en førstepræmie på 45.000 Euro.

Nogle dage efter løbet rettede den franske træner Sylvain Roger henvendelse til det franske centralforbund, Le Trot.

Sylvain Roger havde haft Enino du Pommereux kørt af Jean Michel Bazire med i løbet, og parret var blevet nummer fire.

Roger mente, at det var i strid med løbsreglementet at Bazire kørte hans hest, når Vainqueur RP stod opstaldet hos Bazire!

Efter Rogers opfattelse havde Bazire altså kørt en fremmedtrænet hest mod en egentrænet hest!

Det ser man meget strengt på i Frankrig!

Det handler om spilsikkerheden – der må ikke være tvivl om at kuske kan have andre interesser i et løb udover den hest han kører.

Den norske træner Fode Hamre hævdede, at han var den officielle træner af hesten, der i nogle uger havde været opstaldet i Frankrig.

Først hos Anders Lindqvist, men på grund af en staldmands sygdom blev den flyttet og stadig i Hamres regi skulle den passes af Kirsi Manninen, der er ansat hos Bazire, og Vainqueur RP skulle stå i en boks hos Bazire.

To dage efter sejren i Prix de Croix blev hesten officielt sat i træning hos Jean Michel Bazire.

I første omgang så det ud til at Le Trot købte historien, som nordmændene fremlagde den, og førstepræmien på 45.000 Euro blev udbetalt med nogen forsinkelse.

Men sagen var ikke færdig, og i mandags fik såvel Bazire, Hamre samt ejeren Richard Pedersen den kedelige besked, at Vainqueur RP var diskvalificeret fra førstepladsen i Prix de Croix, da man ikke fandt det godtgjort at hesten fortsat var i træning hos Frode Hamre.

Løbsdomstolen hos Le Trot havde den opfattelse, at det var Jean Michel Bazire, der havde hesten i træning ved sejren den 12. januar, og at han havde kørt mod den med Sylvain Roger-trænede Enino du Pommereux, der blev nummer fire i løbet.

Af alle dage kom meddelelsen om dommen altså den 1. april!!!

Men det var ingen Aprilsnar!!!

Jean Michel Bazire er blevet idømt en bøde på 8.000 Euro (60.000 kroner), Frode Hamre 4.000 Euro (30.000 kroner) og hesteejeren Richard Pedersen skal tilbagebetale førstepræmien på 45.000 Euro (335.000 kroner).

Sylvain Roger, der åbnede sagen, skaffede 6.000 Euro (45.000 kroner) mere til sin hesteejer – forskellen mellem tredje- og fjerdepræmien.

I øvrigt blev Vainqueur RP solgt af Richard Pedersen efter sejren til den store franske hesteejer, Joel Seche og sendt i træning hos Jean Luc Bigeon.

Bigeon har startet den en gang med en andenplads som resultat.

Vainqueur RP skulle nu være på vej til Björn Goop i træning i Sverige.

PS – dommen fra Le Trot, der blev offentliggjort i torsdagens Bulletin var på ikke færre end 2.541 ord!